Skocz do zawartości

Sprawdzenie zestawu komputerowego. (5500zł)

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera :Granie 90% internet, filmy, programowanie 10%

• Maksymalna kwota :5500

Których części potrzebuję :Buta+ monitor+peryferia

Czy będę podkręcać sprzęt? :Tak

Rozdzielczość mojego monitora i model:FHD

Specjalne wymagania :Komputer ma być a lata, więc chciałbym mieć wszystkie podzespoły dobrej jakości, w przyszłości ew. zmiana budy + dodatkwoe gpu + nowy zasilacz + LC, ale to daleka przyszłość.

Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) :-

Własna propozycja zestawu:  http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=63906

Inne :Próbowałem odświerzyc poprzedni temat jednak nie uzyskałem żadnej odpowiedzi.

Witam,

planuje dzisiejszego dnia zakupić zestaw, w zwiazku z czym mam pare pytań:

1) Czy wszystko w zestawie pasuje, oraz co ew. zamienić?

2) Jak można dogadać sie z esc.pl odnośnie indywidualnego rabatu, na maile/gg nie odpowiadają.

Nowy temat zakładam, bo troche się zmieniło od czasu kiedy miałem plan zamawiać, no i będzie trochę przejżyściej, niż podbijając stary.

(Wrzuciłem tę płytę główną bo wyczytałem w innych postach o zwrocie, a jak się już pojawiła taka płyta to dobrałem ładniejszy cooler cpu zamiast macho i kości ram pod kolor )

Pozdrawiam

Wojciech

Edytowane przez Armatorix

Wygląda to dobrze. Biorąc zestaw wrzuć sobie tańszą GPU z promocji MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB DDR5 256Bit (1279/7000) + gra gratis będziesz miał tym samym na pamięci G.Skill 8GB (2x4GB) 2400MHz CL10 TridentX

Płytę proponowałbym zmienić na Gigabyta z lepszą sekcją zasilania: Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 /intel Z97, LGA1150/

Biorąc natomiast MSI masz szansę na zwrot 460 zł https://toptechcashback.com/pl/pl/cashback/

Wygląda to dobrze. Biorąc zestaw wrzuć sobie tańszą GPU z promocji MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB DDR5 256Bit (1279/7000) + gra gratis będziesz miał tym samym na pamięci G.Skill 8GB (2x4GB) 2400MHz CL10 TridentX

Płytę proponowałbym zmienić na Gigabyta z lepszą sekcją zasilania: Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 /intel Z97, LGA1150/

Biorąc natomiast MSI masz szansę na zwrot 460 zł https://toptechcashback.com/pl/pl/cashback/

No płytę MSI wziąłem właśnie dla boskiej zniżki. I czemu wtedy mam "szanse na zniżke" a nie "zniżke ? Oferta limitowana ? 

Co do pamięci RAM, to wybrałem te co wysłałeś, tylko nei wiem czemu mi się nie zmieniły... 

zestaw miał wyglądać tak : http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=63906 

A co do tej karty graficznej to już zmieniam, bo wcześniej jej nei mogłem znaleźć, a widziałem ze starszym chłodzeniem tylko.

Nie wiem dokładnie czy jest to pewne na 100%. Może się zgłosisz a oni Ci ciachną że "zapasy zostały wyczerpane".

Nie chcę wprowadzić Cie w błąd, tutaj chodzi przecież o Twoje pieniądze. Zwróć też uwagę na to, że stawki znacznie stopniały

O jakich stawkach mówisz ? Bo raczej nie chodzi o płyty główne i najnowsza i-tka, bo z tego co cały czas w podobnej cenie.

O jakich stawkach mówisz ?

W pierwszej wersji zwroty za płyty MSI oscylowały w granicach 400 zł, teraz to jest 120 zł.

Do tego patrz punkt 12 regulaminu. 

"Promocja jest dostępna tylko dla klientów, którzy dokonają zakupu produktów objętych promocją, jako oddzielne komponenty, a nie jako część systemu budowy komputera" 

Czyli produkty objęte z promocji muszą być na osobnych rachunkach 

W sumie za 450 zł wrzucić Asus Sabertooth Z97 Mark 2 i do tego dołożyć GPU GTX 970 Strix również od ASUSA z backplatem .... piękna sprawa

A gdzie można zobaczyć oferte asusa ?

Na tej samej stronie xd ale teraz wszystkie cashbacki spadły... szkoda, mam nadzieje że w ciągu miesiąca wrócą do poprzedniego stanu :/ komputer już zamówiony, wszystkie części z poprzedniego zestawu, tylko zamiast obudowy jest FD ARC MIDI 2, a grafikę zamawiam w następnym miesiącu. Zamawiałem na mirele.

Edytowane przez Armatorix

Zestaw doszedł, chwilowo jeszcze bez karty graficznej, którą zamawiam w przyszłym miesiącu albo na nowy rok (może radeon pokaże klase ^^), z dark souls radzi sobie sam procek bez problemu, w przyszłości sprawdzę jeszcze czy nowy DA: Inkwizycja działa również bez problemu :P I od razu przestrzegam, że jeśli ktoś montuje na MSI Gaming 5 stacje dysków, twardziela i SSD, to należy sieę zaopatrzeć w dodatkowy kabel sata, gdyż do płyty dodają 2 :/ 

• Popieram 1