Armatorix 29 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 (edytowane) Zastosowanie komputera :Granie 90% internet, filmy, programowanie 10% Maksymalna kwota :5500 Których części potrzebuję :Buta+ monitor+peryferia Czy będę podkręcać sprzęt? :Tak Rozdzielczość mojego monitora i model:FHD Specjalne wymagania :Komputer ma być a lata, więc chciałbym mieć wszystkie podzespoły dobrej jakości, w przyszłości ew. zmiana budy + dodatkwoe gpu + nowy zasilacz + LC, ale to daleka przyszłość. Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) :- Własna propozycja zestawu: http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=63906 Inne :Próbowałem odświerzyc poprzedni temat jednak nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Witam, planuje dzisiejszego dnia zakupić zestaw, w zwiazku z czym mam pare pytań: 1) Czy wszystko w zestawie pasuje, oraz co ew. zamienić? 2) Jak można dogadać sie z esc.pl odnośnie indywidualnego rabatu, na maile/gg nie odpowiadają. Nowy temat zakładam, bo troche się zmieniło od czasu kiedy miałem plan zamawiać, no i będzie trochę przejżyściej, niż podbijając stary. (Wrzuciłem tę płytę główną bo wyczytałem w innych postach o zwrocie, a jak się już pojawiła taka płyta to dobrałem ładniejszy cooler cpu zamiast macho i kości ram pod kolor ) Pozdrawiam Wojciech Edytowane 19 Listopada 2014 przez Armatorix Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Wygląda to dobrze. Biorąc zestaw wrzuć sobie tańszą GPU z promocji MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB DDR5 256Bit (1279/7000) + gra gratis będziesz miał tym samym na pamięci G.Skill 8GB (2x4GB) 2400MHz CL10 TridentX Płytę proponowałbym zmienić na Gigabyta z lepszą sekcją zasilania: Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 /intel Z97, LGA1150/ Biorąc natomiast MSI masz szansę na zwrot 460 zł https://toptechcashback.com/pl/pl/cashback/ Cytuj Link to post Share on other sites
Armatorix 29 Napisano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Wygląda to dobrze. Biorąc zestaw wrzuć sobie tańszą GPU z promocji MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB DDR5 256Bit (1279/7000) + gra gratis będziesz miał tym samym na pamięci G.Skill 8GB (2x4GB) 2400MHz CL10 TridentX Płytę proponowałbym zmienić na Gigabyta z lepszą sekcją zasilania: Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 /intel Z97, LGA1150/ Biorąc natomiast MSI masz szansę na zwrot 460 zł https://toptechcashback.com/pl/pl/cashback/ No płytę MSI wziąłem właśnie dla boskiej zniżki. I czemu wtedy mam "szanse na zniżke" a nie "zniżke ? Oferta limitowana ? Co do pamięci RAM, to wybrałem te co wysłałeś, tylko nei wiem czemu mi się nie zmieniły... zestaw miał wyglądać tak : http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=63906 A co do tej karty graficznej to już zmieniam, bo wcześniej jej nei mogłem znaleźć, a widziałem ze starszym chłodzeniem tylko. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Oferta limitowana ? Oferta jest ważna do wyczerpania zapasów, rejestracja w okresie 30 - 60 dni od daty zakupu ... muszę zgłębić jak to wygląda dokładnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Armatorix 29 Napisano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 No tyle to tez przeczytalem, zarowno jak caly regulamin, ale zdziwilo mnie po prostu stwierdzenie "mial szanse" Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 20 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Nie wiem dokładnie czy jest to pewne na 100%. Może się zgłosisz a oni Ci ciachną że "zapasy zostały wyczerpane". Nie chcę wprowadzić Cie w błąd, tutaj chodzi przecież o Twoje pieniądze. Zwróć też uwagę na to, że stawki znacznie stopniały Cytuj Link to post Share on other sites
Armatorix 29 Napisano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Nie wiem dokładnie czy jest to pewne na 100%. Może się zgłosisz a oni Ci ciachną że "zapasy zostały wyczerpane". Nie chcę wprowadzić Cie w błąd, tutaj chodzi przecież o Twoje pieniądze. Zwróć też uwagę na to, że stawki znacznie stopniały O jakich stawkach mówisz ? Bo raczej nie chodzi o płyty główne i najnowsza i-tka, bo z tego co cały czas w podobnej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 21 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 O jakich stawkach mówisz ? W pierwszej wersji zwroty za płyty MSI oscylowały w granicach 400 zł, teraz to jest 120 zł. Do tego patrz punkt 12 regulaminu. "Promocja jest dostępna tylko dla klientów, którzy dokonają zakupu produktów objętych promocją, jako oddzielne komponenty, a nie jako część systemu budowy komputera" Czyli produkty objęte z promocji muszą być na osobnych rachunkach Cytuj Link to post Share on other sites
nemoo12 29 Napisano 21 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Asus też wprowadził cashback za zakup płyty i procesora na wyżej wymienionych warunkach , zwrot oscyluje w kwocie 200-500 zł w zależności od modelu procesora i płyty . 4 Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 21 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 W sumie za 450 zł wrzucić Asus Sabertooth Z97 Mark 2 i do tego dołożyć GPU GTX 970 Strix również od ASUSA z backplatem .... piękna sprawa Cytuj Link to post Share on other sites
Armatorix 29 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 (edytowane) W sumie za 450 zł wrzucić Asus Sabertooth Z97 Mark 2 i do tego dołożyć GPU GTX 970 Strix również od ASUSA z backplatem .... piękna sprawa A gdzie można zobaczyć oferte asusa ? Na tej samej stronie xd ale teraz wszystkie cashbacki spadły... szkoda, mam nadzieje że w ciągu miesiąca wrócą do poprzedniego stanu komputer już zamówiony, wszystkie części z poprzedniego zestawu, tylko zamiast obudowy jest FD ARC MIDI 2, a grafikę zamawiam w następnym miesiącu. Zamawiałem na mirele. Edytowane 21 Listopada 2014 przez Armatorix Cytuj Link to post Share on other sites
nemoo12 29 Napisano 22 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 W sumie za 450 zł wrzucić Asus Sabertooth Z97 Mark 2 i do tego dołożyć GPU GTX 970 Strix również od ASUSA z backplatem .... piękna sprawa Bardzo ciekawe rozwiązanie , oj powinno się dziać , wszystkie informacje są dostępne na stronie https://toptechcashback.com/pl/pl/pages/cashback/qualifying 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Armatorix 29 Napisano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Zestaw doszedł, chwilowo jeszcze bez karty graficznej, którą zamawiam w przyszłym miesiącu albo na nowy rok (może radeon pokaże klase ), z dark souls radzi sobie sam procek bez problemu, w przyszłości sprawdzę jeszcze czy nowy DA: Inkwizycja działa również bez problemu I od razu przestrzegam, że jeśli ktoś montuje na MSI Gaming 5 stacje dysków, twardziela i SSD, to należy sieę zaopatrzeć w dodatkowy kabel sata, gdyż do płyty dodają 2 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts