Skocz do zawartości

Perełki z sewisów ogłoszeniowych - najcenniejsze, rzadkie, niedrogie retro

Recommended Posts

Wiem, że V5 ale ogólnie piszę o tych najbardziej popularnych czyli V3 2000 i 3000. Reszta ma ceny z kosmosu w zasadzie.

Nie wiem, bo PCI i ISA stare dziadki używają, a wszystko poniżej Pentium to jest złom :P

Medion? Szanujmy się :P

34 minuty temu, buszi napisał:

Medion? Szanujmy się :P

Siebie tak. Ale nie wiem czy zauważyłeś ale wątek jest atrakcyjny dla spekulantów :D

A co do PCI i ISA, to trzeba mieć fantazję i pieniądze! A ty też kiedyś będziesz dziadkiem :D

P.S. Ten wentyl chyba nie jest taki 1:1 jak na Medionie?

Ja tego niedożyję chłopie :P

Widać podmieniony z innej karty pewnie, te Mediony to niby nawet MSI robił, bo często mają takie i takie oznaczenia ale dalej to po taniości.

Dla spekulantów jest 3Dfx albo Gainwardy. W tej chwili to chyba bym musiał swoje po 1k wystawiać :rotfl:

9 godzin temu, buszi napisał:

Była jeszcze TNT2? na PCI, widzę, że nie obserwowałem, ktoś wie za ile poszła?

Była, ale to wyglądało na wersję 64-bit: 242,50 zł, czyli jakieś M64 albo skrojone PRO. Za tą kasę idzie znaleźć Banshee PCI, więc się mocno rozpędził. :D 

6 godzin temu, cooger napisał:

Jak dla mnie to jedyne karty wydane po wejściu AGP które się bronią to Voodoo, w szczególności 5500 ]:->. Wszystkie te TNT i podobne to tak samo jak płyty AT po Slot 1 - protezy wypuszczone dlatego żeby móc modernizować stary sprzęt bez jego wymiany. Na dzień dzisiejszy - bez sensu. Zresztą back in the days też większego sensu nie miało, oszczędność była pozorna.

Jest sporo "firmowych" kompów w obudowach typu desktop, które często nie mają AGP, ale w środku siedzą PIII (przeklęty i810 ;) ).

Wtedy albo Banshee/V3, albo właśnie jakaś TNT1/TNT2 byłaby ratunkiem. Tylko te drugie powinny kosztować sporo mniej...

Sam chętnie bym takiego desktopa przygarnął (walory wizualne :) ) i IMO to jedyny sensowny powód, żeby mieć taką kartę na PCI.

3 godziny temu, cooger napisał:

5500 to V5 lolku :D I zdaje się, że nawet nie wiesz dlaczego na PCI lepsze :D

Dlatego pierwsze KT333 z Bartonem rządzi! 

V5 w wersji PCI "trochę" już traci w wyższych rozdziałkach do wersji AGP, więc w sumie "i tak źle i tak niedobrze". :D 

12 minut temu, luk1999 napisał:

Była, ale to wyglądało na wersję 64-bit: 242,50 zł, czyli jakieś M64 albo skrojone PRO. Za tą kasę idzie znaleźć Banshee PCI, więc się mocno rozpędził. :D

O, dzięki. Nie pamiętałem w sumie, bo tylko okiem rzuciłem ale znów brawo Asus za oznaczenie karty jako V3800...

GB na s939 ze SLI choć kondów sporo do wymiany + jeszcze jakiś gruz w zestawie.

https://www.olx.pl/d/oferta/komputer-czesci-athlon-64-3200-gigabyte-ga-k8n-sli-grafika-9600gt-CID99-IDDOpZq.html

Rant strzelony ale na ile to może wpływać na dalsze uszkodzenia?

https://www.olx.pl/d/oferta/zabytkowy-monitor-lg-19-flatron-f900p-CID99-IDGVIGt.html

2 godziny temu, dulu1 napisał:

Większość medionów ti4200 miała dokładnie taki wentyl

Naklejkę też? Bo profil mniej więcej pasuje.

2 godziny temu, luk1999 napisał:

Dlatego pierwsze KT333 z Bartonem rządzi! 

V5 w wersji PCI "trochę" już traci w wyższych rozdziałkach do wersji AGP, więc w sumie "i tak źle i tak niedobrze". :D 

Dlatego trzeba puścić to V5 na 66MHz :evil:

Fajna buda, PIII 866, URSUS CUV4X (1xISA), w sumie tylko Radziej do zmiany. 200 zł to IMO przyzwoita cena:

https://allegro.pl/oferta/stary-komputer-asus-pentium-iii-866mhz-13478841403

Godzinę temu, cooger napisał:

Naklejkę też? Bo profil mniej więcej pasuje.

Dlatego trzeba puścić to V5 na 66MHz :evil:

PCI @ 66 MHz == AGP 1x, więc nadal lekki kasztanek :D 

Edytowane przez luk1999
7 minut temu, cooger napisał:

Boss a jakie AGP ma V5 natywnie?

ZTCW to ma 2x 3,3 V, więc nadal 2x szybciej od wersji PCI, kierowniku ;) .

Plus reszta gruzu musi wytrzymać PCI @ 66 MHz, a różnie to bywa.

----

I nie, nie uważam, że V5 to kasztan. ;) 

Edytowane przez luk1999

Nie chwaląc się :p ostatnio 285 Classified oraz GTX 7900 w pięknym stanie dostałem za grosze :]  A stare Rivy , TNT , G2 Ultra nie testowane 500 pln, tak się cofnąć w czasie i nazbierać tego tonę  :P 

Ps: Chyba fajna sztuka drogo ale pewnie znajdzie się "pasjonat" https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-3dfx-voodoo-3-3500-tv-agp-CID99-IDTFIBU.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=1

Edytowane przez Royal.S
20 godzin temu, luk1999 napisał:

ZTCW to ma 2x 3,3 V, więc nadal 2x szybciej od wersji PCI, kierowniku ;) .

Plus reszta gruzu musi wytrzymać PCI @ 66 MHz, a różnie to bywa.

----

I nie, nie uważam, że V5 to kasztan. ;) 

To nie o to chodzi. Dla VSA-100 AGP to tylko złącze bo nie obsługuje AGP texturing czyli w rzeczywistości to takie podkręcone do 66MHz PCI. Jest tylko taki problem, że z AGP nie pójdziesz za daleko z procesorem bo zgodność z 3,3V kończy się na KT333. W przypadku PCI 66MHz masz do dyspozycji płyty serwerowe obsługujące mocniejsze procesory. Z głowy modeli niestety nie przytoczę, trzeba to odszukać. Doktoryzowałem się z tego dawno temu, V5 mam w wersji AGP więc mi to nic nie da i tak,

Racja. Było PCI 66 MHz, ale kojarzę to z epoką max dwuprocesorowych płyt pod Athlony MP sA. Założyłem z góry, że piszesz o np. Conroe i oc PCI.

No i głupotę walnąłem z tym AGP 2x, bo faktycznie jest 1x na V5.

----

XP 1700+, Abit KV7, R9600, zasiłka Chiefa za 100 zł - fajny zestawik na "full wypas" Win 98:

https://www.olx.pl/d/oferta/komputer-amd-athlon-xp-1700-abit-kv7-radeon-9600-CID99-IDSVtJE.html?reason=observed_ad

Jak kupisz jakąś koszulę z jednego z jego ogłoszeń, to zawinie w nią kartę. :D 

A sprawdzone FX5600 można mieć do 100 zł, trzeba tylko trochę być cierpliwym.  :P 

Edytowane przez luk1999