Skocz do zawartości

Sprawdzenie podzespołów PC

Recommended Posts

Jak sprawdzić czy podzespoły do komputera stacjonarnego działają jeśli nie mam dusku HDD i wgranego Windowsa?

podzespoł :

i5 4670k @3.4ghz
Asus z87 pro motherboard
Crucial ballistix sport
Corsair h100i liquid cooler
OCZ 850w 80plus gold rated psu
EVGA GTX770 classified 4gb X2 SLI
Corsair 230t orange case

bez hdd i windowsa żeby zobaczyć czy wszystko jest sprawne muszę mieś hdd i zainstalować win czy normalnie lecz bez hdd od pale kompa i zobaczę "co w nim siedzi" ?

domyślam sie ze na 90% zobaczę lecz nie wiem co będzie  z  GPU....

A takie pytanie na boku lepsze te dwie używane GTX770 w SLI czy jedna GTX970? tzn lepiej brać te 2 używane w takiej samej cenie co nowa GTX970?

Ściągnij sobie Linuxa Ubuntu (jest darmowy)

http://ubuntu.pl/pobierz.php

Wypal na płytce i ustaw botowanie w biosie (UEFI) na start z CD/DVD i kliknij "wypróbuj system linux bez wprowadzania zmian na komputerze".

Komputer się włączy i będziesz mógł coś tam działać ale nie za wiele bo niema dysku.

Kiedyś odpaliłem komputer na ubuntu i dopiero potem zauważyłem że dysku nie podpiąłem. :D

Lepiej jedną GTX970 bo mniejszy pobór prądu i ciszej w kompie oraz z tego co wiem ma DX12 i po prostu dłużej będzie w stanie odpalać gry (zobacz ile gier dziś nie odpali GTX280). Taką sytuacje mamy dziś że jeden ma I7 12GB ram i GTX295 i nie zobaczy menu z crysisie 3 a drugi gra (na niskich ale gra) bo mu mama w Tesco kupiła kompa z kartą 4GB :rotfl: np gt430 :D .