frez195 2 Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Jak sprawdzić czy podzespoły do komputera stacjonarnego działają jeśli nie mam dusku HDD i wgranego Windowsa? podzespoł : i5 4670k @3.4ghzAsus z87 pro motherboardCrucial ballistix sportCorsair h100i liquid coolerOCZ 850w 80plus gold rated psuEVGA GTX770 classified 4gb X2 SLICorsair 230t orange case bez hdd i windowsa żeby zobaczyć czy wszystko jest sprawne muszę mieś hdd i zainstalować win czy normalnie lecz bez hdd od pale kompa i zobaczę "co w nim siedzi" ? domyślam sie ze na 90% zobaczę lecz nie wiem co będzie z GPU.... A takie pytanie na boku lepsze te dwie używane GTX770 w SLI czy jedna GTX970? tzn lepiej brać te 2 używane w takiej samej cenie co nowa GTX970? Cytuj Link to post Share on other sites
Stawskiszef 1174 Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Bez HDD da się sprawdzić czy to wszystko rusza,po prostu podłącz ,a sie przekonasz można jeszcze zrobić tak ,że instalujesz sobie windowsa na pendrive tylko ,że zależnie od pendrive będzie on chodził wolniej bądź szybciej. Cytuj Link to post Share on other sites
Centik 150 Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Ściągnij sobie Linuxa Ubuntu (jest darmowy) http://ubuntu.pl/pobierz.php Wypal na płytce i ustaw botowanie w biosie (UEFI) na start z CD/DVD i kliknij "wypróbuj system linux bez wprowadzania zmian na komputerze". Komputer się włączy i będziesz mógł coś tam działać ale nie za wiele bo niema dysku. Kiedyś odpaliłem komputer na ubuntu i dopiero potem zauważyłem że dysku nie podpiąłem. Lepiej jedną GTX970 bo mniejszy pobór prądu i ciszej w kompie oraz z tego co wiem ma DX12 i po prostu dłużej będzie w stanie odpalać gry (zobacz ile gier dziś nie odpali GTX280). Taką sytuacje mamy dziś że jeden ma I7 12GB ram i GTX295 i nie zobaczy menu z crysisie 3 a drugi gra (na niskich ale gra) bo mu mama w Tesco kupiła kompa z kartą 4GB np gt430 . Cytuj Link to post Share on other sites
limera1n 317 Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Albo zrób sobie dysk diagnostyczny Hiren's Boot http://www.hirensbootcd.org/, odpalasz komputer z płyty i masz szereg programów diagnostycznych do wszystkich podzespołów Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts