qulaa 111 Napisano 15 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Część, mam ostatnio taki problem z komputerem, którego nie potrafię rozwiązać: tylko podczas grania (Borderlands 1/2/Pre-Sequel, Bf4 i ostatnio Payday: The Heist) gra zawiesza się, najczęściej najpierw rozjeżdża się obraz a następnie wywala do pulpitu. W pulpicie kolejne programy wypisują "Brak odpowiedzi", pomaga jedynie przycisk restart. Problem rozwiązał się w Borderlandsie i BF po obniżeniu ustawień grafiki( do średnich/niskich), natomiast w Payday`u nawet przy najniższych ustawieniach po ok 20min gry problem wraca. Przetestowałem każda kość RAMu osobno - MemTest86 z poziomu dosu i nie wykryło błędów. Odpaliłem 2x 3dmarka - wszystko pięknie poszło. CPU i GPU testowałem jeszcze wszystkimi testami w OCCT + dla GPU odpaliłem furmarka - 0 problemów, temperatury (GPU- max 73, CPU- max 62). Dyski w HDTune też wyglądają OK. Myślałem, ze może to wina zasilacza, ale na poprzednim (Corsair VX450) też miałem ten problem. Od pierwszego wystąpienia problemu stawiałem 2 razy na nowo system, wiec problem ze sterownikami można chyba wykluczyć? Macie jakieś propozycje co może być nie tak? Link to post Share on other sites
Rozwiązanie qulaa 111 Napisano 25 Listopada 2014 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Może komuś przyda się taka informacja: problemem okazała się karta X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro, po jej usunięciu i przejściu na integre problemu nie ma i wszystko działa jak należy Link to post Share on other sites
Recommended Posts