Skocz do zawartości

GreQ-Main ver. 3.0

Recommended Posts

Dałbym trochę ciemniejszą ciecz, ale to twój układ

Byla o wiele ciemniejsza :(

Mozesz zobacz na filmie z poprzedniej strony, strasznie sie "zmyla".

Powiedz jakie wrażenia z użytkowania tych TYGONów?

A jakie maja byc :)

Weze naprawde spoko, glowna roznica w odroznieniu od masterkleer to kolor oraz lekko lepsza gietkosc.

btw. GreQ nie myślałeś zmotać jakieś oświetlenie na przycisk wewnątrz ?

Myslalem ze mozna by go zmienic w pushbutton, ale to troche wiecej roboty :)

Bo jeśli chodzi o barwniki, to najlepiej dodawać je poza układem - od razu do butelki z płynem... poczekać ze 2-3 dni aż wytrąci się osad, który zawsze w jakimś stopniu się wytrąca - przelać przez sączek i dopiero lać do układu. Inaczej to masakracja jest :P

Nastepnym razem tak zrobie, dzieki :)

Napisalem do mayhems, zobaczymy co odpowiedza:

"

Hello,

I have ordered and used Your original dyes on my liquid cooling system.

Originally it looked like this:http://www.youtube.com/watch?v=FuytJkiZSuo&hd=1

However only after 48-72H it started looking like this: http://greqone.pl/greq-main/foto/-1.jpg

Now it has "bleaked" even more, and left really a lot of "waste" on all my waterblocks lowering performance of my LC dramatically.

Liquid is just normal distilled water + Your biocide + Your Blue Dye + Your Clear UV Blue Dye.

Should I rma this dyes or what should be the action we shall take here?

Honestly I cannot afford to take apart whole liquid cooling set just to repair the damage done by those dyes...

Best regards,

G. Nowosielski"

Każdy barwnik jest problematyczny, dlatego ja od zawsze stosuję bezbarwny DP Ultra... Tak wiem, że nieco obniża wydajność pomp (gęstość glikolu) ale przy małym układzie i mocnej DCP 4.0 różnice są niezauważalne / na tyle niewielkie że można sobie odpuścić.

Natomiast Ty masz ewidentny problem z osadami ze związków siarki. Jeśli bardzo daje się we znaki to lepiej rozmontować układ, bo potem to zostaje czyszczenie chemiczne.

Problem w tym ze w X79 zeby robic jakiekolwiek sensowne OC trzeba zwodowac mosfet, a z tego co wiem na MSI nie znajde bloku na ten :)

Jak na razie porozmawiam z supportem, zobaczymy co mi odpowiedza.

• 2 tygodnie później...

Z 460tkami dotrwam spokojnie do GK110 :)

Jak na razie kasa musi pojsc na TV... ktorego zakup tez chwile potrwa bo musialem zakupic cyt. "sprzeglo sprezarki klimatyzatora"

• 2 miesiące temu...

Ok, dzisiaj od nadmiaru syfu w ukladzie przestala plynac woda.

W trakcie czyszczenia, chcialem rozebrac blok SupremeHF, i tutaj uwaga dla wszystkich - nie da sie, nie probujcie.

Przynajmniej nie torxem dolaczonym do zestawu - jedyne co nim mozna zrobic to zwalic gwinty.

W pierwszej srubie gwint zwalony, bezpowrotnie.

Druga sprobowalem wkretarka, poszla juz w miare w miare, ale mimo wszystko watpie zeby udalo mi sie ja spowrotem przykrecic.

Dzisiaj jade do cooling.pl sprobowac to zareklamowac.

No i final akcji taki, ze 3 tygodnie jestem bez maszyny.

Nosz ****a