Sn1PeR 678 Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 fajnie komp zalany, tylko trochę drażni mnie logo asus xD (Sn1PeR też to czujesz xD)Nom, tu uważam, że GreQ zrobił ogromny błąd. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 13 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Dałbym trochę ciemniejszą ciecz, ale to twój układ Byla o wiele ciemniejsza Mozesz zobacz na filmie z poprzedniej strony, strasznie sie "zmyla". Powiedz jakie wrażenia z użytkowania tych TYGONów? A jakie maja byc Weze naprawde spoko, glowna roznica w odroznieniu od masterkleer to kolor oraz lekko lepsza gietkosc. btw. GreQ nie myślałeś zmotać jakieś oświetlenie na przycisk wewnątrz ? Myslalem ze mozna by go zmienic w pushbutton, ale to troche wiecej roboty Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Byla o wiele ciemniejsza Mozesz zobacz na filmie z poprzedniej strony, strasznie sie "zmyla".Widziałem i jak zobaczyłem tą, to myślałem że zmieniłeś. Taki bezpłciowy ten kolor teraz. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Bo jeśli chodzi o barwniki, to najlepiej dodawać je poza układem - od razu do butelki z płynem... poczekać ze 2-3 dni aż wytrąci się osad, który zawsze w jakimś stopniu się wytrąca - przelać przez sączek i dopiero lać do układu. Inaczej to masakracja jest Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Nastepnym razem tak zrobie, dzieki Napisalem do mayhems, zobaczymy co odpowiedza: " Hello, I have ordered and used Your original dyes on my liquid cooling system. Originally it looked like this:http://www.youtube.com/watch?v=FuytJkiZSuo&hd=1 However only after 48-72H it started looking like this: http://greqone.pl/greq-main/foto/-1.jpg Now it has "bleaked" even more, and left really a lot of "waste" on all my waterblocks lowering performance of my LC dramatically. Liquid is just normal distilled water + Your biocide + Your Blue Dye + Your Clear UV Blue Dye. Should I rma this dyes or what should be the action we shall take here? Honestly I cannot afford to take apart whole liquid cooling set just to repair the damage done by those dyes... Best regards, G. Nowosielski" Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Każdy barwnik jest problematyczny, dlatego ja od zawsze stosuję bezbarwny DP Ultra... Tak wiem, że nieco obniża wydajność pomp (gęstość glikolu) ale przy małym układzie i mocnej DCP 4.0 różnice są niezauważalne / na tyle niewielkie że można sobie odpuścić. Natomiast Ty masz ewidentny problem z osadami ze związków siarki. Jeśli bardzo daje się we znaki to lepiej rozmontować układ, bo potem to zostaje czyszczenie chemiczne. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Ciecz juz praktycznie stracila calkowicie kolor, i tak bede musial wszystko rozebrac - bede ram sprzedawac Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 LOL, dałeś prawie dwa tysiaki za RAM i się zj****ł? Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Sam ram jest ok, plyta go po prostu nie lyka Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Pieprzony ASUS, weź go sprzedaj i kup MSI (chyba, że pasuje Ci inny kolor niż niebieski to EVGA). Ładnie by wyglądała ta ciecz gdy jeszcze była ciemna i ta płyta. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Problem w tym ze w X79 zeby robic jakiekolwiek sensowne OC trzeba zwodowac mosfet, a z tego co wiem na MSI nie znajde bloku na ten Jak na razie porozmawiam z supportem, zobaczymy co mi odpowiedza. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 A sprawdzałeś wszystkie banki oddzielnie? Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 16 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Wszystkie kostki sprawne, sprawdzalem przed wrzuceniem Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Kutwa, aż szkoda płyty... Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Co poradzisz Takie szczescie Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 ASUS Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Doszla druga 460tka. Niestety za cieplo maja zeby je krecic w jakikolwiek sposob przy SLI Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 zwodujesz je? Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Przerabialem ten temat, szkoda czasu i nerwow VRM po prostu nie wyrabia. Cytuj Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 GK110 prędko się nie pojawi, więc może kup GTX 680 (czy tam GTX 690, albo jakieś SLI czy Radka) i to "zalej", bo szkoda taki piekarnik robić. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Z 460tkami dotrwam spokojnie do GK110 Jak na razie kasa musi pojsc na TV... ktorego zakup tez chwile potrwa bo musialem zakupic cyt. "sprzeglo sprezarki klimatyzatora" Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 łomatko. padłem na kolana... masz już tego TVika? czy nadal szukasz? Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 28 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Nadal szukam Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3628 Napisano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Ok, dzisiaj od nadmiaru syfu w ukladzie przestala plynac woda. W trakcie czyszczenia, chcialem rozebrac blok SupremeHF, i tutaj uwaga dla wszystkich - nie da sie, nie probujcie. Przynajmniej nie torxem dolaczonym do zestawu - jedyne co nim mozna zrobic to zwalic gwinty. W pierwszej srubie gwint zwalony, bezpowrotnie. Druga sprobowalem wkretarka, poszla juz w miare w miare, ale mimo wszystko watpie zeby udalo mi sie ja spowrotem przykrecic. Dzisiaj jade do cooling.pl sprobowac to zareklamowac. No i final akcji taki, ze 3 tygodnie jestem bez maszyny. Nosz ****a Cytuj Link to post Share on other sites
Sleeveking 58 Napisano 31 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Buuu, to nieciekawie A jaki płyn stosowałeś ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts