milosztor 0 Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Sprawa ma się tak. Posiadam internet z kablówki od mojego lokalnego dostawcy. Mam XBOX 360 Slim (więc posiada funkcję Wi-Fi), a w niedalekiej przyszłości będą kupował prawdopodobnie laptopa z Wi-Fi. Jak to będzie działać? Muszę kupić router z wejściem antenowym i mieć jako jeden modem czy kupić router, do niego podłączyć mój modem i reszta urządzeń Wi-Fi bez problemu wyszuka sieci? Pytam bo się nie znam. Dodam, że mieszkam w bloku, więc mieszkanie nie jest duże, a ściany nie są grube. Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 http://www.gral.pl/Edimax+BR-6574N_885.html Najtańszy z najlepszych router N. Podłączasz do posiadanego modemu i cieszysz się wydajnością. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
milosztor 0 Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 A nie ma coś w kolorze czarnym. W dodatku odpychają mnie te antenki. Cytuj Link to post Share on other sites
milosztor 0 Napisano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2010 A nie lepiej wziąć router, który udostępnia mój dostawca? 9,99 zł co miesiąc. http://www.petrus.com.pl/index.php?jezyk=1&strona=138 W zakładce dokumenty jest specyfikacja routerów. Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Sorry, lecz oba wymienione przez ciebie router-y pracują tylko w protokole b i g. Brak protokołu n. To starej daty urządzenia. Poczytaj na forum's o problemach z nimi związanych. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 polecam stary dobry i sprawdzony D-Link DIR-635. Bardzo funkcjonalne urządzonko. http://www.skapiec.pl/site/cat/45/comp/ ... Dgod4kGCHA takie cudo, co udostępnia usługodawca to.... %^@*#. Cytuj Link to post Share on other sites
milosztor 0 Napisano 19 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2010 A co z wersją D-Link DIR-615? Wyczytałem, że dużo to one się nie różnią http://www.benchmark.pl/poradnik/D-Link ... 5-636.html , a różnica w cenie to prawie 100 zł . Będę miał laptopa WiFi i Xboxa WiFi oraz komputer pod lan. Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 http://www.d-link.pl/cs/Satellite?c=Pro ... FDLWrapper 100 zł dopłaty to niezbyt wiele za tak wiele dodatkowych opcji i zwiększenie funkcjonalności. Z pewnością docenisz jego zalety. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
mosiek 4 Napisano 19 Września 2010 Udostępnij Napisano 19 Września 2010 http://www.gral.pl/Linksys+WRT160N_506.html mam go od maja i do dziś działa bez żadnego zająknięcia. Wziąłem go, bo obsługuje szyfrowanie AES przy WPA2, obsługuje standard N, jest certyfikowany przez CISCO no i ładnie wygląda Można go nawet powiesić na ścianie, ale wtedy licz się z tym, że wszyscy goście będą robili szerokie oczy, jak to zobaczą Jedyny mankament - po odłączeniu go od prądu(np. w czasie burzy), kiedy podłączysz zasilacz do sieci, wszystkie lampki potrafią zacząć migać na raz. Trzeba wtedy wyjąć wtyk przy routerze i podłączyć go z powrotem lub użyć przełącznika na tej właśnie wtyczce. Cytuj Link to post Share on other sites
mack0 0 Napisano 20 Września 2010 Udostępnij Napisano 20 Września 2010 To co daje dostawca to starsze i kiepskie routery, ale D-link wcale nie jest idealny . Jeśli autor szuka niezłego sprzętu to niech weźmie coś z Netgeara albo Linksysa. U mnie w domu stoi teraz Netgear WNR3500L z wgranym Tomato i podpiętym HDD-sprawdza się świetnie. Jak chcesz coś tańszego to zobacz WNR2000, też ma n i wszystkie podstawowe funkcje. Cytuj Link to post Share on other sites
milosztor 0 Napisano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Kurcze każdy doradza coś innego i nie wiem co wybrać . Nie musi być mega wypaśny, chodzi o to żeby był użyteczny i nie było z nim problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Krakers 0 Napisano 21 Września 2010 Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Z poleconych Linksys, Netgear czy D-Link będziesz zadowolony. Jak kupić router to żeby długo posłużył. Najważniejsze żeby miał: - Draft-N 300mbs przydaje się bardzo jeśli zbudujesz całą sieć w oparciu o wrieless N. Transfery są super. - USB w routerze to też ciekawa sprawa jak pobawił byś się tym to być to docenił. - Możliwość wgrania OpenWRT też poszerza możliwości ładnie w skrócie jak ja szukałem routera miałem 2 opcje. Linsys WRT160NL-EE - ładny, mały, funkcjonalny ale cena spora. D-Link DIR-635. - to samo co linksys ale cena przyjaźniejsza i nie jest aż taki brzydki, w czerni ładnie na ścianie wygląda. Cytuj Link to post Share on other sites
milosztor 0 Napisano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Czyli innymi słowy jak chce wydać 250 zł to brać D-Link DIR-635 i będę zadowolony? Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 21 Września 2010 Udostępnij Napisano 21 Września 2010 W rzeczy samej. Bierz D-Link 635. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
obywatelgc 0 Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 a ja rzuce netgear wnr2000/jwnr2000, na pewno w tej chwili jeden z faworytow na rynku, pozatym design duzo fajniejszy od dlinkow Cytuj Link to post Share on other sites
milosztor 0 Napisano 28 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Heh, trochę się spóźniłeś , ale dzięki za propozycje. Mi się wygląd podoba i ogólnie jest git. Tylko jeszcze muszę ogarnąć jedną rzecz i czy to jest wina routera, bo normalnie chodzi mi net w xboxie, ale jak nic nie robię na nim to mnie rozłącza... przy graniu jeszcze nie sprawdzałem, ale sam fakt. Nie wiem czy to wina ustawień routera czy coś w xboxie. Działa pod Wi-Fi, wcześniej miałem przez kabel i nie rozłączało. Cytuj Link to post Share on other sites
razor91pl 0 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Witam. Mam podobny dylemat, milosztor moge Cie prosic o kontakt gg? 10380925 to moj numer. zajme Ci chwile, chicalem sie o cos zapytac. pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts