Skocz do zawartości

błąd przy rozruchu "Missing operating system"

Recommended Posts

Mam problem dobry kolega przyniósł lapka ,żeby go ratować :).Niestyty nie radzę sobie :(

Kolega miał win 7 ale na studia potrzebował linuxa padło na ubuntu zainstalował na innej partycji i tu zaczęły się problemy które próbował rozwiązać i skońćzyło się na tym ,że przy rozruchu mamy komunikat Missing operating system.Dodam że dysk sprawny ponieważ dział wszystko z z boot pena w trybie wypróbuj ubuntu. .No to wkładam płytę z win 7 bo recowery nie działa a tu błąd patrz screen co nie wybiorę to restart . Kolega coś namieszał z partycjami bo było ich z 6 więc z tego boot pena usunąłem wszystkie partycje. Niestety problem ten sam

http://askubuntu.com/questions/133533/how-to-remove-ubuntu-and-put-windows-back-on

Chciałem przywrócić mbr przy pomocy boot-repair z tego poradnika .Więc usunąłem wszystkie partycje zainstalowałem ubuntu uruchomiłem ten boot-repair ale win 7 nadal nie leci pojawia się to ze screena

@capslo: dobra to chyba coś z ta płytka z win 7 bo pobrałem  z zatoki win7 repair i na pena i poszło wpisałem komendy a to z płytki i tak nie idzie nie wiem na kompie u mnie działa 

Edytowane przez capslo

Nie ja rozwaliłem tylko kolega :) Nie przyniósł płytki z win 7 bo to laptop i zawsze leciał z recovery które teraz nie działa.pobrałem win 7 zbotowałem ale wyskakuje ten bład to znalazłem to win 7 repair dostałem się do konsoli wpisałem komendy naprawiające mbr ale nic to nie dało 

nie w nikam jaka wersja poprana sprubój zbotować win 7 tylko jakimś program do tego stworzonym :)

po wpisaniu tych komend teraz nie uruchamia się ubuntu wyskakuje nadal Missing operating system pobrałem innego win 7 i tworze rufusem boot usb zobaczymy czy pójdzie 

Dobra postawiłem tego win 7. Coś namieszane było z tym mbr i boot.ini i chyba tablicą partycji .Rozwiązaniem okazał się botowalny usb z win 7

Edytowane przez capslo