Skocz do zawartości

Tablet do 1600-1700 zł, wszystkie systemy operacyjne

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Ravir,

Recommended Posts

Witam!
Podobny temat był ostatnio, jednak ja na tablecie zamierzam grać w sporo gier, będę oglądać na nim dużo filmów, również słuchał muzyki, ale raczej nie często z głośników. Interesują mnie głownie tablety od 8 do 11 cali, ale najbardziej chciałbym coś w okolicach 10. Tablet musi działać płynnie. Bardzo chciałbym zmieścić się w limicie 1500, lecz w grę wchodzi dopłata ok 200 zł. Przy dobrej argumentacji Windowsa chętnie się skuszę, bo Androida użytkuje już długo. Jednak tu chciałbym jeszcze zapytać czy prawdą jest że sprzęt Samsung laguje i ogólnie Android nie jest tak wydajny jak windows? Apple raczej nie wchodzi w grę, bo chciałbym 32,64 gb z opcją rozszerzenia o microsd. Przydałby się mocny zasięg wi-fi.
Z góry dziękuje za propozycje.
P.S. Tablet nie może się zbytnio nagrzewać i przydałaby się niezła bateria.

Edytowane przez carllos

Nokia's Lumia 2520 Tablet has been revealed! Featuring a 10.1" Full HD 1080p IPS display, LTE, 8000mAh battery, Windows RT 8.1, 2.2GHz Quad-Core CPU & More!

http://www.youtube.com/watch?v=sMa5XpU9PsI

Nokia Lumia 2520 LTE 32GB PL Fabryczna GW FV23% w cenie 1497 zł

http://allegro.pl/nokia-lumia-2520-lte-32gb-pl-fabryczna-gw-fv23-i4775931352.html

Edytowane przez marcinik
  • Popieram 1
  • Rozwiązanie

NAJGŁUPSZY MOŻLIWY WYBÓR. Windows RT - jest MARTWY :) - został porzucony - kupowanie Lumii 2520 czy jakiego kolwiek sprzetu na Windows RT to kompletny debilizm.

Moje propozycje to 10 cali Lenovo MIIX 2, Acer Switch 10, Asus T100 - czasem można za 1800 zł trafić Dell Venue 11 Pro 5130 lub HP Pro Tablet 610 G1 - i one byłby najlepsze.

Z 8 calowych mamy Dell Venue 8 Pro oraz Toshiba Encore.

Ja jednak proponował bym Lenovo MIIX 2 - ekran Full HD, sensowna jakośc, dobry czas pracy, 64 GB Pamięci, slot na Micro SD.

Windows 8.1 działa znacznie lepiej niż Android - najnowsze tablety z Androidem oparte o procesor Atom Bay Trail nadal trochę lagują a Windows 8.1 działa płynnie :) - tak na prawdę Android ZAWSZE będzie lagowal - winna jest temu JAVA, samo Google przyznaje, że należało by wypier... Javę i napisac Androida od nowa :) - ale to oznacza brak wstecznej kompatybilności i potęrzną utratę klientow. Więc "gniotą" dalej.

Do tego z Windosw 8.1 dostajesz warty ponad 300 zł pakiet MS Office 2013 Home & Student - pełną, legalną wersję :)

Po za tabletem do zabawy - masz też sprzęt do poważniejszych zajęć, a jak go zadokujesz masz stacjonarny komputer biurowy.

Aplikacji "dotykowych" jest dużo. mniej niż w Andku - ale - nie ma problemów. No i nadchodzacy Windows 10 znacznie poprawi ich ilośc - z przecieków tez wynika, że posiadacze Windows 8 dostaną Windows 10 za darmo :)

• Popieram 1

A ja proponuję Samsung Galaxy S:

http://www.skapiec.pl/site/cat/20/comp/10841826

z 4g w tej cenie jest do kupienia jego wersja 8 cali  (  i sama chyba na taką właśnie bym się zdecydowałam ponieważ moim zdaniem jest najwygodniejsza do codziennego użytkowania...). 

Bardzo dobra rozdzielczość ekranu. Parametry. 

Bateria, która trzyma ponad 10 godzin. 

• Popieram 1