1masters1 0 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Witam ! Zastosowanie komputera : gry Maksymalna kwota : 3800 zł( absolutny max to 4000) Których części potrzebuję : wszystkich Czy będę podkręcać sprzęt? : nie. Rozdzielczość mojego monitora i model: brak, ale zainteresowany jestem tym http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=61179 Specjalne wymagania : GF 970; intel i5 4690; 8GB RAM'u Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak Własna propozycja zestawu : brak, otwarty na wszelkie sugestie. Inne : Chciałbym aby monitor nie przekroczył kwoty 500 zł i miał nie mniej niż 21 cali( więcej, lepiej) i służył mi do FPSów. Możemy przyoszczędzić na dysku twardym, 500 mi starczy.Generalnie chciałbym, aby sprzęt posłużył mi kilka dobrych lat. Rodzaje gier w jakie będę grał to nowości takie jak Borderlands czy BF4 jakieś RPG- ogólnie nowości. Drugą sprawą jest złożenie zestawu włącznie z monitorem za 3000 zł. Tutaj nie ma żadnych preferencji, nie będzie podkręcany i będzie służył do takich samych celów. Jednym słowem proszę Was o wasze propozycje w tych 2 budżetach. Dziękuję z góry i pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Możemy przyoszczędzić na dysku twardym, 500 mi starczy Oszczędność raptem kilku złotych Drugą sprawą jest złożenie zestawu włącznie z monitorem za 3000 zł. Planujesz zakup dwóch zestawów czy nie jesteś pewny jeszcze budżetu ? Maksymalna kwota : 3800 zł( absolutny max to 4000) Liteon iHAS122 SATA (black) Gigabyte GA-B85-HD3 /intel B85, LGA1150/ Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda Gelid Darkforce USB3.0 (b/z) Cooler Master G550M 550W 80+ Bronze 120mm modular Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/ ZOTAC GeForce GTX 970 4GB DDR5 256Bit (1216/7010) + gra gratis LG 22MP55HQ-P (LED, IPS, 5ms, HDMI) SilentiumPC Fortis 2 XE1226 3990 zł + kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa Pod 3800 zł, wywalasz chłodzenie CPU i jedziesz na boxie. Zostając przy tym budżecie oraz przy rezygnacji z chłodzenia CPU, wkładasz monitor 24 cale który znacznie poprawi komfort użytkowania LG 24MP55HQ-P LED, IPS, 5ms, HDMI Drugą sprawą jest złożenie zestawu włącznie z monitorem za 3000 zł. Liteon iHAS122 SATA (black) Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/ Zalman Z3 Plus USB3.0 black (b/z) Sapphire Radeon R9 280 Dual-X Boost 3GB DDR5 384bit (940/5000) Gigabyte GA-B85M-D3H /intel B85, LGA1150/ Thermaltake Smart SE 530W 80+ 140mm modular LG 22MP55HQ-P (LED, IPS, 5ms, HDMI) 3173 zł + kody wyżej Jeżeli za drogo na start to dajesz na chwilę obecną GoodRam 4GB 1600MHz CL9 Play Black i drugą kość dokupujesz sobie za jakiś czas To tyle, lecę spać. Cya Mam nadzieję, że to ostatni temat w którym poszukujesz kompa Cytuj Link to post Share on other sites
1masters1 0 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Mam nadzieję, że to ostatni temat w którym poszukujesz kompa Haha, no ja również mam nadzieję, że w końcu uda mi się zakup czegoś konkretnego. Ciężko z wyborem, bo jestem niezdecydowany tak naprawdę co będzie mi bardziej potrzebne( o ile chodzi Ci o posty w zakładkach o notebookach). Planujesz zakup dwóch zestawów czy nie jesteś pewny jeszcze budżetu ? Ogólnie sprawa ma się tak. Budżet ma się zamknąć w tych czterech tysiącach, a jak już powiedziałem jestem niezdecydowany do czego będę potrzebował komputera, także postanowiłem, że zamknę się już w 2 opcjach albo jednostka stacjonarna albo nieco słabsza, a dokupię jakiegoś mało wydajnego laptopa( jest mi po prostu potrzebny, gdyż studiuję i ewentualne prezentacje, czy samo robienie projektów będzie wygodniejsze na mobilnym urządzeniu) do innych potrzeb. Stąd druga opcja, będzie mi służyła dłużej i do rozrywki a laptopa zostawię stricte do "pracy". Pod 3800 zł, wywalasz chłodzenie CPU i jedziesz na boxie. Zostając przy tym budżecie oraz przy rezygnacji z chłodzenia CPU, wkładasz monitor 24 cale który znacznie poprawi komfort użytkowania LG 24MP55HQ-P LED, IPS, 5ms, HDMI Brak chłodzenia nie będzie skutkował spadkiem osiągów ? Mieszkam w domu jednorodzinnym, i tak jak teraz w zimę, nie mam co się martwić, że procesor się może przegrzać, ale gdy przyjdzie lato u mnie w pokoju będzie gorąco, a "puszka" będzie stała pod biurkiem. Nie będzie problemu ? Wersje BOX nie przegrzewają się jak "k" ( o ile to możliwe, mógłby mi ktoś wyjaśnić różnicę w wydajności wersji "BOX" a "k"? Byłbym wdzięczny ) ? Aczkolwiek świadomość 24" jest całkiem fajna. Zestawy naprawdę, prezentują się imponująco. Przynajmniej dla mnie, w przeciągu paru dni powinienem się zdecydować co do zakupu. Rzecz jasna o ile coś wybiorę to będzie, (jak na razie)któryś z Twoich zestawów. Dzięki wielkie ! Jeszcze jedna kwestia mnie zastanawia. Obudowę( w 1 zestawie) wybrałeś do jakichś konkretnych celów ? Fakt, że ma 2 wentylatory ma zastąpić chłodzenie i cyrkulację powietrza w środku obudowy ? Być może dałoby radę wybrać coś tańszego, i nieco przyoszczędzić ? Jest ok, po prostu pytam. Edytowane 11 Listopada 2014 przez 1masters1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ganster 113 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Box inaczej chłodzenie oryginalne procesora. Procesory z dopiskiem k mają odblokowany mnożnik i można kręcić je i też są z chodzeniem box. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
1masters1 0 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Dzięki. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts