Skocz do zawartości

Buda + Monitor; 2 propozycje

Recommended Posts

Witam !

• Zastosowanie komputera : gry
  • Maksymalna kwota : 3800 zł( absolutny max to 4000)
  • Których części potrzebuję : wszystkich
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : nie.
  • Rozdzielczość mojego monitora i model: brak, ale zainteresowany jestem tym http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=61179
  • Specjalne wymagania : GF 970; intel i5 4690; 8GB RAM'u
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak
  • Własna propozycja zestawu : brak, otwarty na wszelkie sugestie.
  • Inne : Chciałbym aby monitor nie przekroczył kwoty 500 zł i miał nie mniej niż 21 cali( więcej, lepiej) i służył mi do FPSów. Możemy przyoszczędzić na dysku twardym, 500 mi starczy.Generalnie chciałbym, aby sprzęt posłużył mi kilka dobrych lat. Rodzaje gier  w jakie będę grał to nowości takie jak Borderlands czy BF4 jakieś RPG- ogólnie nowości.

Drugą sprawą jest złożenie zestawu włącznie z monitorem za 3000 zł. Tutaj nie ma żadnych preferencji, nie będzie podkręcany i będzie służył do takich samych celów. Jednym słowem proszę Was o wasze propozycje w tych 2 budżetach.

Dziękuję z góry i pozdrawiam.

Możemy przyoszczędzić na dysku twardym, 500 mi starczy

Oszczędność raptem kilku złotych 8-)  

Drugą sprawą jest złożenie zestawu włącznie z monitorem za 3000 zł.

Planujesz zakup dwóch zestawów czy nie jesteś pewny jeszcze budżetu ? 

Maksymalna kwota : 3800 zł( absolutny max to 4000)

Liteon iHAS122 SATA (black)

Gigabyte GA-B85-HD3 /intel B85, LGA1150/

Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix

Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda

Gelid Darkforce USB3.0 (b/z)

Cooler Master G550M 550W 80+ Bronze 120mm modular

Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

ZOTAC GeForce GTX 970 4GB DDR5 256Bit (1216/7010) + gra gratis

LG 22MP55HQ-P (LED, IPS, 5ms, HDMI)

SilentiumPC Fortis 2 XE1226

3990 zł +  kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

Pod 3800 zł, wywalasz chłodzenie CPU i jedziesz na boxie. Zostając przy tym budżecie oraz przy rezygnacji z chłodzenia CPU, wkładasz monitor 24 cale który znacznie poprawi komfort użytkowania LG 24MP55HQ-P LED, IPS, 5ms, HDMI 

Drugą sprawą jest złożenie zestawu włącznie z monitorem za 3000 zł.

Liteon iHAS122 SATA (black)

Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix

Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda

Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

Zalman Z3 Plus USB3.0 black (b/z)

Sapphire Radeon R9 280 Dual-X Boost 3GB DDR5 384bit (940/5000)

Gigabyte GA-B85M-D3H /intel B85, LGA1150/

Thermaltake Smart SE 530W 80+ 140mm modular

LG 22MP55HQ-P (LED, IPS, 5ms, HDMI)

3173 zł +  kody wyżej

Jeżeli za drogo na start to dajesz na chwilę obecną GoodRam 4GB 1600MHz CL9 Play Black i drugą kość dokupujesz sobie za jakiś czas

To tyle, lecę spać. Cya

Mam nadzieję, że to ostatni temat w którym poszukujesz kompa

Mam nadzieję, że to ostatni temat w którym poszukujesz kompa

Haha, no ja również mam nadzieję, że w końcu uda mi się zakup czegoś konkretnego. Ciężko z wyborem, bo jestem niezdecydowany tak naprawdę co będzie mi bardziej potrzebne( o ile chodzi Ci o posty w zakładkach o notebookach).

Planujesz zakup dwóch zestawów czy nie jesteś pewny jeszcze budżetu ? 

Ogólnie sprawa ma się tak. Budżet ma się zamknąć w tych czterech tysiącach, a jak już powiedziałem jestem niezdecydowany do czego będę potrzebował komputera, także postanowiłem, że zamknę się już w 2 opcjach albo jednostka stacjonarna albo nieco słabsza, a dokupię jakiegoś mało wydajnego laptopa( jest mi po prostu potrzebny, gdyż studiuję i ewentualne prezentacje, czy samo robienie projektów będzie wygodniejsze na mobilnym urządzeniu) do innych potrzeb. Stąd druga opcja, będzie mi służyła dłużej i do rozrywki a laptopa zostawię stricte do "pracy".

Pod 3800 zł, wywalasz chłodzenie CPU i jedziesz na boxie. Zostając przy tym budżecie oraz przy rezygnacji z chłodzenia CPU, wkładasz monitor 24 cale który znacznie poprawi komfort użytkowania LG 24MP55HQ-P LED, IPS, 5ms, HDMI 

Brak chłodzenia nie będzie skutkował spadkiem osiągów ? Mieszkam w domu jednorodzinnym, i tak jak teraz w zimę, nie mam co się martwić, że procesor się może przegrzać, ale gdy przyjdzie lato u mnie w pokoju będzie gorąco, a "puszka" będzie stała pod biurkiem. Nie będzie problemu ? Wersje BOX nie przegrzewają się jak "k" ( o ile to możliwe, mógłby mi ktoś wyjaśnić różnicę w wydajności wersji "BOX" a "k"? Byłbym wdzięczny ) ? Aczkolwiek świadomość 24" jest całkiem fajna.

Zestawy naprawdę, prezentują się imponująco. Przynajmniej  dla mnie, w przeciągu paru dni powinienem się zdecydować co do zakupu. Rzecz jasna o ile coś wybiorę to będzie, (jak na razie)któryś z  Twoich zestawów. Dzięki wielkie ! 

Jeszcze jedna kwestia mnie zastanawia. Obudowę( w 1 zestawie) wybrałeś do jakichś konkretnych celów ? Fakt, że ma 2 wentylatory ma zastąpić chłodzenie i cyrkulację powietrza w środku obudowy ? Być może dałoby radę wybrać coś tańszego, i nieco przyoszczędzić ? Jest ok, po prostu pytam.

Edytowane przez 1masters1