bololabich 1559 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) No dobra nie pozostaje nic innego. Ale nadal mnie jakoś ciekawi dlaczego na 4 rdzeniach śmiga mi tak samo jak na 8? Czy to celowa akcje producentów gier aby wyeliminować AMD bo inaczej tego pojąć niemogę dlaczego gry działają identycznie po wyłączeniu 4 rdzeni wieć phenom x4 był by tak samo wydajny jak fx x8, a mój stary phenom x6 był pewnie lepszy on tego FXa bo gry wykorzystywały jego 6 rdzeni w całości... Edytowane 11 Listopada 2014 przez bololabich Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Niuniek7 Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 (edytowane) Bo 95% gier jest pisanych do 4 rdzeni . Wyjatki to bf-dy Wd i takie tam . Generalnie wyjatki a IPC haswell to ok 50% wiekszy od fx2 i tyle bedziesz miał wiecej fps w grach o ile grafa nie ograniczy Edytowane 11 Listopada 2014 przez Niuniek7 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bololabich 1559 Napisano 12 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Dobra to dzięki, pora na nowy, ten stawiam na allegro i jak ktos kupi to odezwę siez tematem jaki kupić nowy bo pewnie brałbym 4690k i wystarczyło by mi kasy ba na i7 pewnie też bez problemu ale, ze mam to nie znaczy, ze muszę wydać wszystko Może jakis z poprzedniej gen by wystarczył bo i tak jak bym brał 4690k to jest jasne, ze kiedyś nie obędzie się bez wymiany płyty więc nawet na to nie patrzę czy jeszcze dany socket wspierają czy nie Dzięki wszystkim temat kosz proc i płyta sprzedane Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts