Skocz do zawartości

Karta graficzna do starszego komputera.

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez FightMaker,

Recommended Posts

Witam

Bratu ciotecznemu zepsuła się karta graficzna i poprosił mnie żebym pomógł mu kupić nową.

Płyta główna: ASUS P5G41T-M LX3
Procesor: Intel® Celeron® Processor 440 2GHz
RAM: 2 GB RAM
Zasilacz: Tracer Be Cool 420W

Nie był mi w stanie podać nazwy poprzedniej karty. Głównie chodzi o to żeby mógł pograć sobie w jakieś gry.  

Jaką kartę byście polecili do tej konfiguracji? Budżet ograniczony powiedziałbym do 200 zł.
Edytowane przez Castiel92

Tzn. sprawa wygląda następująco... Ciotka zaniosła ten komputer do serwisu. W serwisie wymienili im na taki zasilacz i wyciągnęli "zepsutą" kartę graficzną. (teraz już nie wiadomo czy była faktycznie zepsuta, bo sobie ją wzięli) Zapłaciła 120 zł (100 za zasilacz i 20 za robotę). Jako, że ciotka się nie zna to pewnie myśleli, że używa go tylko do internetu, więc nie proponowali wymiany karty graficznej tylko kazali jej podłączyć monitor pod zintegrowaną. I teraz nie wiem co powinni zrobić... iść do tego serwisu z reklamacją i powiedzieć żeby im wymienili na lepszy zasilacz i kupili nową kartę graficzną? Wymienić na własną rękę? Jak myślisz?

Wyciągniętej części nie powinni im oddać? Miałem podobną sytuację jakieś 10 lat temu jak mi ramu dokładali też zabrali coś, ale wtedy byłem dzieckiem ;d. Tak na prawdę nie wiadomo jaki tam był wcześniej zasilacz, może też jakaś padaka. Mimo wszystko wymiana zasilacza najlepiej na własną rękę chyba że masz gwarancję i nie możesz grzebać.

• Popieram 1
  • Rozwiązanie

Taaaa, jasne. Do recyklingu :menda:

Zasilacz to jest odpad. Niewiele lepszy od takiego "Super Ultra Mega Power Supply 2400W". Jako serwis są zobowiązani do wymiany części na markowe, sprawdzone produkty. A ten widnieje na wszystkich czarnych listach.

Ten procesor będzie bardzo mocno ograniczał grafikę. Osobiście nie wsadzałbym tam niczego ponad Radka HD 7750/7770. I tutaj 7770 również będzie dostrzegalnie ograniczany.

Zasilacz http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/

Tani, ale wystarczy w zupełności. Nawet z zapasem. No i przynajmniej niczego nie spali.

• Popieram 1
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...