twojambasador 0 Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Nic nie kręcone. Raczej nikt w okolicy nie ma więc jestem zdany tylko na siebie. Może podam inne problemy jakie miałem to na coś naprowadzą. Na początku lipca grałem w Mass Effect 1 i po około 2 godzinach gry komputer się zawiesił. Włączyłem grę znowu i zawiesił się w tym samym miejscu. Dopiero jak zmniejszyłem detale to mogłem grać dalej. Ale po zainstalowaniu sterów 10.5 (wcześniej miałem 10.6 albo 10.7) nie było żadnych problemów z MS1 ani też MS2. Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ten opis może wskazywać raczej na system. Albo zainstaluj system na nowo i sprawdź. Rozwiązań jest dużo. Jednak jakby się okazało, że to np: zasiłka, to mieszanie z systemem i potem przywracanie ustawień (chyba, że zrobisz kopię zapasową) to żmudna robota. Cytuj Link to post Share on other sites
twojambasador 0 Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 System już dziś przeinstalowałem i dlatego jestem zmęczony. (nie z powodu karty) Nawet chciałbym aby to była zasiłka bo przynajmniej kupiłbym nową i by działało. Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 To skoro system przeinstalowany to przyczynę programową mamy z głowy. To na 100% nie od systemu. Obstawiam, że to zasiłka nie daje rady. Skręć jeszcze w CCC zegary karty i sprawdź. Cytuj Link to post Share on other sites
twojambasador 0 Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Skręcanie zegarów też nie pomogło. Stosowanie fixa z robieniem profilu w CCC i późniejsza zmiana wartości karty w stanie spoczynku też nie. Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Musisz koniecznie sprawdzić zasilacz i pamięć RAM. Pamięć w MemTest, a zasiłke musisz od kogoś pożyczyć, bądź oddać kompa do serwisu. Chyba, że znajdzie się ktoś z benchmarkowiczów co w Twojej miejscowości mieszka i będzie miał odpowiedzi PSU. Cytuj Link to post Share on other sites
twojambasador 0 Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Ok dzięki za pomoc. Jutro zobaczę co mi z serwisu odpiszą. Może znajdę jakiś zasilacz (mam 2 modecomy feel 3 czego jeden spalony). Cytuj Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 10 Września 2010 Udostępnij Napisano 10 Września 2010 W privie twojambasador napisał mi, że kupił zasilacz 600W i od teraz wszystko działa znakomicie. Więc sprawa rozwiązana, winny był za słaby zasilacz do zbyt mocnego zestawu. Cytuj Link to post Share on other sites
carroarmato 93 Napisano 10 Września 2010 Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Tutaj zalilacz czy syf na kompie nie gra roli, bo mam podobne problemy z 5850 na świeżo postawionym oryginalnym widnowsie, a mój zasilacz to corsair hx620W. Jak miałem 8800gt to nic nie przestawało działać i nie odzyskiwało sprawności. Z radkiem jest inaczej, problemy z różnymi grami, skoki fps i te zwiechy sterownika... Szkoda, bo to dobra karta. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts