Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Potrzebuje procesora i płyty głównej do komputera. Głównie komputer będzie przeznaczony do gier, a konkretniej gry CS:GO, który opiera się w 90% na procku.

Budżet to 600zł.

Karta graficzna to: HD4850 1GB GDDR3

Zasilacz: Fortron400W

Pamięć: GoodRam DDR3 4GB PC1600

Myślałem nad:

1. Intel Pentium G3258 + MSI B85-G43 = 550zł

2. AMD FX 6300 + MSI 970A-G43 = 610zł

Co myślicie ?

bierz g3258 i msi z97 g43...troche ponad budzet(około 620zł), napewno nie bedziesz zalować...przyszłościowa podstawka pod upgrade :)

fx 6300@4.2ghz miałem i ga 990xa ud3, cs go  smigał dobrze, ale nie rewelacyjnie, gtx 650 ti boost

:)

Edytowane przez psychics

2 rdzeniowe i 2 watkowe procesory nie sa specjalnie przyszlosciowe - jezeli za kilka miesiecy zamierzasz kupic cos mocniejszego, mozesz brac pentiuma, jezeli komputer bedzie na dluzej to szukaj uzywanej i5 albo bierz FX 6300

2 rdzeniowe i 2 watkowe procesory nie sa specjalnie przyszlosciowe - jezeli za kilka miesiecy zamierzasz kupic cos mocniejszego, mozesz brac pentiuma, jezeli komputer bedzie na dluzej to szukaj uzywanej i5 albo bierz FX 6300

mowie o płycie głownej bo pociagnie np i5 do tego mozna ja skrecić do granic mozliwości procesora. Fx miałem nie warto sie pakować juz w niego ze wzgledu na slabe możliwosci upgrade'u.

Możesz również rozwazyć jakaś używke i5 i płytke jak przedmówca napisał, 600-650zł moze cos juz dorwiesz na lga1150

do cs go g3258 dobrze skrecony bedzie bardzo dobry:)

Edytowane przez psychics

Możesz również rozwazyć jakaś używke i5 i płytke jak przedmówca napisał, 600-650zł moze cos juz dorwiesz na lga1150

Z tym, że na procka + płytke razem mam okolo 600zł :/

Jest inna opcja, mogę dołożyć kase na 

Intel Core i3-4160.

Będzie git ?

ten zestaw chcesz kupic tylko na kilka miesiecy czy na dluzej? Jezeli na dluzej to poszedlbym w podstawke FM2+ i Athlona 860K (to jest to samo co A10 8750K tylko bez zintegrowanej grafiki), podkrecony do 4.5 GHz bedzie dawal rade nawet z mocniejszymi kartami graficznymi, a jezeli chcesz wymienic proca na i5, to przemecz sie na byle jakim pentiumie.

Edytowane przez bossk

ten zestaw chcesz kupic tylko na kilka miesiecy czy na dluzej? Jezeli na dluzej to poszedlbym w podstawke FM2+ i Athlona 860K (to jest to samo co A10 8750K tylko bez zintegrowanej grafiki), podkrecony do 4.5 GHz bedzie dawal rade nawet z mocniejszymi kartami graficznymi, a jezeli chcesz wymienic proca na i5, to przemecz sie na byle jakim pentiumie.

HiHi na byle jakim pentiumie, może chciałeś napisać na byle jakim AMD !!! :D

• Popieram 1

Na dluzej

jezeli na dluzej to nie kupuj Pentiuma, do wyboru masz i3/FX 6300/ Athlon 860k wszystkie te procesory poradza sobie w grach, FXa i Athlona podkrecisz, i3 nie, ale mimo to i3 i tak bedzie w wiekszosci gier wydajniejsze.

edit: uzywki wchodza w gre?

Edytowane przez bossk

To ja mogę zaproponować samą płytę Asrock P67-Pro3 B3 akurat do sporego OC procesorów. Ja niestety z jej zalet nie kożystałem nie miałem do tego odpowiedniego proca a kupiłem ją bo nie mieli innych :) Jeszcze na rocznej gwarancji z przesyłką 200 zł. Jeśli odpowiada to zapraszam na prv. Gdzieś ostatnio zostawiłem w SPRZEDAM ogłoszenie odnośnie tej płyty ( ze 2-4 dni temu ).

tu : http://forum.benchmark.pl/topic/152537-p%C5%82yta-s-1155-asrock-p67-pro3-b3/

Edytowane przez nad30