BuNcOL5s 215 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Witam mam takie pytanie czy GTX 690 działa na płycie która nie obsługuje SLI, dokładnie chodzi mi o MSI z87 G43 ? Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Tak, sli to jest całkiem inna sprawa. Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Przecież to jest jedna karta, a nie dwie oddzielne, więc co ma wspólnego z nią SLI. Będzie działać. Cytuj Link to post Share on other sites
stachoo86 153 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 (edytowane) @up, Ma dużo wspólnego bo to także dwa GPU połączone trybem SLI. Różnica polega na tym, że przy dwóch oddzielnych kartach płyta musi obsługiwać taki tryb a w przypadku GTX 690 za poprawne działanie obu GPU odpowiada mostek PLX zintegrowany w karcie graficznej, przez co karta bez problemu zadziała na płycie nie obsługującej SLI. Edytowane 7 Listopada 2014 przez stachoo86 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Wiem, jak zbudowana jest ta karta. Autor o to też nie pytał, więc nie wiem po co się tak rozpisujesz. Cytuj Link to post Share on other sites
BuNcOL5s 215 Napisano 7 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Ok dzieki tylko tyle chcialem wiedzieć. Cytuj Link to post Share on other sites
stachoo86 153 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 @vicodin Po stwierdzeniu : Przecież to jest jedna karta, a nie dwie oddzielne, więc co ma wspólnego z nią SLI wyraźnie wynikało, że nie wiesz jak jest zbudowana ta karta, a zgodnie z tym co wyjaśniłem w poprzednim poście GTX690 i SLI mają BARDZO DUŻY związek i miało to na celu jedynie wyprostować Twoje stwierdzenie mówiące nieprawdę. Jeśli chodzi o główny problem tego tematu to, każdy z wypowiadających się miał rację, że GTX690 zadziała na mobo bez obsługi SLI i nie ma co do tego wątpliwości. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts