Skocz do zawartości

maksymalnie za 3350zł do gier

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez kajtek.,

Recommended Posts

Zastosowanie komputera: Gry

Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 2400zł 

Których części potrzebujesz?:ram, karta graficzna, procek, płyta główna

Czy będziesz podkręcać sprzęt? nie 

Jaką rozdzielczość posiada Twój monitor Acer AL1716 LCD Monitor 17 - jakaś niższa półka, ale chce dokupić za jakieś 2 miesiące coś do 350zł

Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? dysk 512GB, napęd, zasilacz be quiet 530W

Inne: Mam dość radeonów, chce jakiegoś geforca

Myślałem nad czymś takim: http://i60.tinypic.com/102ku47.jpg

Jakieś propozycje?

• 3 tygodnie później...

Witam, jakiś czas temu zakładałem temat, jednak fundusze troszkę wzrosły i chciałbym was poprosić o pomoc jeszcze raz. Uprzedzam, że nie zamierzam podkręcać sprzętu. Trochę poczytałem i w swoim zestawie chciałbym mieć:

ZOTAC GeForce GTX 970 4GB DDR5 256Bit (1216/7010)

Procesor Intel CORE I5 4690 3.5GHz LGA1150 BOX (BX80646I54690) - Haswell Refresh

8GB RAMU ( nie pisze jakiej firmy, bo chciałbym się zmieścić w budżecie)

I tu pytanie do was, czy jest jakakolwiek możliwość, żeby dokupić resztę elementów tak, żeby zmieścić się w tym budżecie wybierając sprawdzone części , czy jest to nierealne? Oczywiście bez dysku ssd, zamierzam go dokupić troche później. Co do monitora, to obecnie mam acera 17, ale w następnym miesiącu kupuje  BENQ 24'' XL2411Z 1ms/12MLN:1/HDMI/GAMING, razem z komputerem. 

Z góry dziękuje za pomoc

Łączę z tematem poprzednim i mam nadzieję, że jest to Twój ostatni temat odnoście tego zestawu. 

czy jest jakakolwiek możliwość, żeby dokupić resztę elementów tak, żeby zmieścić się w tym budżecie wybierając sprawdzone części , czy jest to nierealne?

Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? dysk 512GB, napęd, zasilacz be quiet 530W

Ten dysk oraz zasilacz nadal jest ? Jaki dokładnie zasilacz, L7 / L8 ? Ściągnij bok obudowy i zobacz. 

Mam obecnie taka płytke glówną płyta:asus P8H61-M LX,

Płytę również nadal posiadasz ? Możesz ją wykorzystać przy nowym zestawie ? Może podaj w ogóle co Ty tam jeszcze masz. 

następnym miesiącu kupuje  BENQ 24'' XL2411Z 1ms/12MLN:1/HDMI/GAMING

W jakiego rodzaju gry preferujesz grać, że inwestujesz w 144 Hz. Znacz ideę tego monitora ? 

Komputer jako całość chce sprzedać. Zostawiając przy nowym kompie części z poprzedniego, narażam się na to, że resztę elementów nie uda mi się opchnąć i z nimi zostanę, a zależy mi na sprzedaży. Dlatego założyłem nowy temat, na następny raz będę wiedział, także sory. Co do monitora to zależy mi na małym czasie reakcji, gry fps typu CS:GO

• Rozwiązanie

Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda

ZOTAC GeForce GTX 970 4GB DDR5 256Bit (1216/7010)

Zalman Z3 Plus USB3.0 black (b/z)

Cooler Master G550M 550W 80+ Bronze 120mm modular

Liteon iHAS122 SATA (black)

Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Ballistix

Intel Core i5-4460 /3.2GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

Gigabyte GA-B85-HD3 /intel B85, LGA1150/

3352 zł +  kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

Jeszcze się dało w miarę to złożyć. Obudowa z czterema wentylatorami 120 mm, regulatorem obrotów, filtrami mesh oraz oknem z boku. Zasilacz semimodularny, jednostka oparta o przetwornicę DC-DC z dobrą regulacją napięć i dobrą kulturą pracy. 8 GB DDR3 1600 MHz z radiatorami low profile. Płyta główna z dwiema kośćmi BIOSU, wew USB 3.0, kompletem audio i chłodzoną sekcją zasilania. 

Co do monitora to zależy mi na małym czasie reakcji, gry fps typu CS:GO

Można kupić monitor w znacznie niższej cenie z czasem reakcji 1 ms. Tutaj chodzi o częstotliwość odświeżania. Monitor 60 Hz nie jest w stanie wyświetlić większej ilości klatek na sekundę niż 60. Monitory 120 / 144 posiadają taką możliwość co jest zauważalne gołym okiem, szczególnie w szybkich grach zapewniając zdecydowanie większą płynność. Taki monitor pod CS GO akurat będzie jak znalazł.

Tutaj możesz sobie zobaczyć o czym mniej więcej gadamy

gry fps typu CS:GO

Tutaj spokojnie można zejść z GPU na rzecz OC CPU. Gra siedzi bardziej na procesorze niż na grafice.  

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...