Palmoster 12 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Dziś złożyłem komputer dla klienta (sporo tego robię) i powstał problem. Komputer po instalacji wszystkich sterowników nie chce się wyłączyć. W trybie awaryjnym się wyłącza bez problemu. Konfiguracja: MSI B85M-E45 Intel i3 4160 DDR3 4GB Geil SSD Kingston 120GB SV300 Zasilacze były już różne w tym stary niezawodny tagan. System win7 x64 HP (ten co zawsze) Sterowniki z płyty z wyjątkiem intel smart connect technology ze strony intela a potem ze strony MSI. System stawiany dwa razy, nie mam już siły. Jakie pomysły? Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 (edytowane) Może bios, masz najnowszy? intel smart connect moim zdaniem zbędny. Aktualizowałeś system? (Service pack i resztę z windows update) Edytowane 4 Listopada 2014 przez vicodin Cytuj Link to post Share on other sites
R2rrO 22 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 A guzikiem na obudowie, po uprzednim zaznaczeniu w systemie jego funkcji ? To absurdalne pytanie, ale czy próbowałeś na innym dysku system? Skoro stawiałeś go od zera na tym samym dysku i za każdym razem tan sam błąd. Chodzi o wyeliminowanie możliwie jak największej ilości podzespołów i programów...Spróbuj tuz po zainstalowaniu czystego systemu, czy się wyłączy - wersja z pełnymi sterami, widać ma problemy. Aktualizacja biosu jak kolega wyżej radzi, wina sterownika / aktualizacji, lub problem sprzętowy. Cytuj Link to post Share on other sites
Palmoster 12 Napisano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Problemem okazał się zasilacz. Stary sprawdzony tagan też nie był kompatybilny z intel haswell. Przestawiłem w biosie odpowiednią opcję i działa. Klient nie chciał dopłacać do zasilacza. Cytuj Link to post Share on other sites
vicodin 479 Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Możesz napisać jaką opcję zmienić? Chodzi o stany zasilania? Cytuj Link to post Share on other sites
Palmoster 12 Napisano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Nie mam już tego kompa bo poszedł do klienta. Nie pamiętam dokładnie, ale coś z usypianiem. http://www.benchmark.pl/aktualnosci/intel-haswell-stan-energetyczny-c6-7-niekompatybilny-zasilacz.html 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts