naraku4ever 0 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Witam po ostatnim incydencie z moją koleżanką - koleżanka palcem zablokowała zamknięcie ekranu w latpopie podczas gdy ja użyłem większej siły (położyła palec obok klawiatury) skrzywiła się delikatnie cała matryca. W miejscu gdzie koleżanka trzymała palec widnieje ślad przy otwieraniu i zamykaniu ekranu latpopa tak jakby dotykać ekran palcem (ślad ten jest zaraz obok krawędzi matrycy). Wkurzyła mnie ta sprawa ponieważ laptopa mam od niecałych dwóch miesięcy. Czy można jakoś naprawić ten problem ? Laptop to Lenovo Z710. Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 widnieje ślad Jak ten ślad wygląda (a raczej z ,,czego" jest) ? Jeżeli dobrze zrozumiałem to ślad jest na matrycy w kształcie palca (a z tym poradzi tylko gwarancja), bo w żadne samowolne ,,sprostowanie" raczej nie ma sensu. Cytuj Link to post Share on other sites
naraku4ever 0 Napisano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 przykładowo gdy dotkniesz matrycy to widnieje takie falowanie kolorów. Falowanie to występuje tylko podczas nawet delikatnego dotknięcia w matrycę (nawet w dużej odległości od tego punktu, oraz przy zamykaniu pokrywy laptopa. Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Falowanie to występuje tylko podczas nawet delikatnego dotknięcia w matrycę Z tego co wiem (rozumiem) to to jest normalne. oraz przy zamykaniu pokrywy laptopa. Ale to już nie jest. Prawdopodobnie coś się uszkodziło (coś na coś naciska podczas zamykania) i dlatego tak się dzieje. Cytuj Link to post Share on other sites
naraku4ever 0 Napisano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Czyli ogólnie nie da się naprawić ;/ Nie przeszkadza to zbyt bardzo ale boje się że usterka może się... poszerzyć ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Da się to naprawić (jeżeli wszystko dobrze zrozumiałem) tylko to będzie zupełnie nie opłacalne. Lepiej już oddać do serwisu niż się z tym ,,bawić". Cytuj Link to post Share on other sites
naraku4ever 0 Napisano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 A czy serwis wymieni tą usterkę w ramach gwarancji ? Cytuj Link to post Share on other sites
Kac2per1 649 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Prawdopodobnie tak. Spytaj się ich (ludzi w serwisie) - oni będą na 100% wiedzieć (ja tylko przypuszczam). Cytuj Link to post Share on other sites
naraku4ever 0 Napisano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 dzięki wielkie za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts