grymoc 0 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Witam bedzie dzialac ten procesor na tej plycie,zamawialem w agito wiec nie wiem czy tam aktualizują bios Cytuj Link to post Share on other sites
mordrag87 71 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Raczej nie powinno byc problemu ale jakie mają n magazynie te płyty bios wgrany to nie jestem jasnowidzem. Cytuj Link to post Share on other sites
zapp12345 390 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Napisz im o tym, to na pewno zadbają o to, by był aktualny. Normalne sklepy tak robią, komputronik, morele, myślę, że agito też. Cytuj Link to post Share on other sites
grymoc 0 Napisano 6 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Tylko plyte juz mam u siebie, aktualizuje jak ktos składa zestaw czy po prostu? Cytuj Link to post Share on other sites
zapp12345 390 Napisano 6 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Nawet jak kupisz samą, to ma prośbę rozpadają i zaktualizuja. Nie masz innego wyjścia niż sprawdzić, najwyżej pójdziesz do jakiego komputerowego/znajomego i spróbujesz się dogadać. Ale aktualizacja jest chyba że stycznia, myślę, że powinni dawać juz zaktualizowane. Cytuj Link to post Share on other sites
rozdziewiczator3000 41 Napisano 6 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Ja poprosiłem o aktualizacje biosu na morele i niestety moja prośba została pominięta, sad . Ale uwierz mi, że z tym nie ma problemu, wpisujesz swoją płytę na stronie gigabyte i w dziale download będzie najnowszy bios, obecna 'technologia' pozwala na instalacje go z poziomu systemu operacyjnego (nie musisz specialnie wgrywać na pena i męczyć się w uefi, chociaż to też jest proste ) Cytuj Link to post Share on other sites
FightMaker 76 Napisano 6 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Warto zaznaczyć, że aktualizując z systemu mamy większe prawdopodobieństwo nieudanej aktualizacji. Cytuj Link to post Share on other sites
zapp12345 390 Napisano 6 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Ale chyba ktoś tu nie zrozumiał... Jeśli BIOS nie będzie zaktualizowany, to komputer mu się może nie odpalić z racji niekompatybilności z procesorem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FightMaker 76 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Nie zawsze. Ale jest prawdopodobieństwo niewykrycia. Cytuj Link to post Share on other sites
zapp12345 390 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 To też właśnie napisałem, że MOŻE. O ile w przypadku obsługi nowej generacji procesorów, tak jak to było dawno przy sockecie 775 update BIOSU był raczej niezbędny, tak tutaj tak na prawdę różni się tylko taktowanie i jeśli "nie namieszali" bardzo w nim, to jest szansa, że komputer odpali. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts