Grabson 0 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Witam! Zwracam się do Was z kilkoma pytaniami dotyczącymi podzespołów komputera. Pierwsze uno:Czy zasilacz Corsair TX650W 80 Plus (pierwszy model, ma ze 3 lata) uciągnie taki zestaw?: -CPU: Intel Core i7 4970k 4.0 GHz-Mobo: MSI Z87 MPower MAX AC-RAM: Corsair Vengeance 4X4Gb 1866mHz CL9 -GPU: GeForce GTX 660Ti 2048mb GDDR5 by Gigabyte-Dysk Seagate Baracuda 7200 rpm 500GB -Dysk: WD 1TB (chyba Black Caviar) 7200 rpm-W obudowie 4 wentylatory (oprócz tego z procesora) no i do tego jakiś Cd-ROM nie pamiętam szczegółów Drugie uno:Gdzie mogę sprawdzić pobór mocy tych podzespołów? Nawet na Google nie uzyskałem pomocy (tak wiem dumb as f*ck) Trzecie uno:Nie jestem pewien co będzie lepszym wyborem (testy i benchmarki nie są jednoznaczne a ostatnimi czasy natłok pracy uniemożliwił mi regularne czytanie newsów ze świata IT, więc nie mam aktualnych danych/opinii) dokupić drugą taką samą kartę graficzną i połączyć je w SLI czy sprzedać obecną i kupić jedną nieco mocniejszą od 660Ti (oczywiście SLI wiąże się z większym obciążeniem zasilacza więc jeśli SLI to i prawdopodobnie zmiana zasilacza)? Uprzedzam, odpowiedzi typu: jak chcesz mieć szybki komputer to kup SSD; spoko planuje kupić SSD lub dokupić dysk i zrobić RAID, (fanboye) sprzedaj to dziadostwo kup AMD; przepraszam ale nie, miałem już styczność ze sprzętem "czerwonych" i podziękuję bo nigdy moja współpraca z ich podzespołami nie była owocna ani przyjemna (własna opinia, może mam po prostu pecha do AMD)P.S. CPU, Mobo, RAM i Case dopiero do mnie jadą, resztę mam w starszym systemie, i chciał bym wiedzieć czy nie muszę jeszcze poczekać ze złożeniem tych klocków do kupy i dokupić mocniejszy zasilacz. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Zasilacz ogarnie setup,platforma weźmie może ze 300W.Lepiej sprzedać 660ti i kupić jedną mocną kartę.Jak graty dojdą to składaj i tyle,na co będziesz czekał. Cytuj Link to post Share on other sites
Grabson 0 Napisano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Spoko, dzięki za odpowiedz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts