kieryk123 0 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Po właczeniu komputera od razu gasnie. Po tym wylaczam go z tylu pstryczkiem na zasilaczu, czekam chwile i włączam spowrotem i wywala mi korki w mieszkaniu. Bezpiecznik jaki mam to 10A, a zasilacz raczej dobry bequiet 530w. Pomozcie bo juz nie wiem co to takiego. Cytuj Link to post Share on other sites
GoingMad 396 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Zwarcie gdzies masz gniazdko-przedluzacz-zasilacz-polaczenia do plyty. Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 (edytowane) Bezpiecznik 10A, a jaka "zwłoczniść"? Nie jestem w tej dziedzinie żadnym specjalistą ale coś tam ze szkoły pamiętam - bezpieczniki mogą działać z różnym opóźnieniem mierzonym w milisekundach (chyba). Czy Twój zasilacz ma funkcję podtrzymania pracy wentylatorów po wyłączeniu kompa (nie jest istotne czy z niej korzystasz)? Mój BQ ma i miałem podobny problem kiedyś, po zmianie bezpiecznika na model o tej samej mocy tez 10A ale większej zwłoczności problem znikł. Te zwłoczności oznaczone są jak dobrze pamiętam literami: a,b,c i te c są chyba o największej zwloczności (opóźnieniu wyłączenia) - poczytaj w google. Edytowane 3 Listopada 2014 przez olo163 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts