Skocz do zawartości

Grafika do zestawu.

Recommended Posts

Witam poszukuję karty graficznej do takiego zestawu:

Intel Core i5 4460

Gigabyte GA-Z97-HD3

Cooler Master 550W

Zalman Z3.

Monitor: LG 1280x 1024.

Szukam karty do tego zestawu do 500 zł ( może być używana z gwarancją ).

Zależy mi na w miarę dobrych osiągach w grach typu: Arma 2: DayZ Mod, Wiedźmin 3 ( wiem nie ma wymagań podanych ) Batlefield 3/4 ( Nie liczę to 120 klatek czy nie wiadomo ile chodzi mi o płynną grę na średnich/wysokich wymaganiach ) 

MAKS BUDŻET: 500 ( 550 zł ) .

Przepraszam za kolejny temat ale uciekło mi troszkę pieniędzy i na R9 280 nie starczy tak, że coś do tej kwoty godnego możecie podrzucić ?

Dziękuję z góry.

Monitor przynajmniej do czerwca zostaje monitor ( wiem, że to już trochę przeżytek i te nowe monitory Full HD itp zapewniają lepszą jakość ale jakoś nie śpieszno mi do zmiany ,  tak więc do tego czasu może uskładam na jakaś inna kartę czy coś. ;P.

Myślę, że zakupię HD 7950 bardzo mi się ta karta podoba :).

A tak btw to ten zasilacz da radę przy tym zestawie :) ?

Edytowane przez Vamp6

Do tej rozdzielczości? 7970;) ? 5 miechów gwarancji tylko. Okazja cenowa owszem ale jak dla mnie nie ma sensu.

Bez zmiany monitora to ja nie widzę sensu pakować coś ponad r9 260x.

Nie ma takiej karty r9 260x jest R7 260x

Odpal sobie jeden z poniższych tytułów na max ustawieniach w 1280x1024 i zobaczysz, że r9 260x dostanie czkawki a z kartą 7950 będzie płynnie:

Wiedźmin 2

Śródziemie: Cień Modroru 

3D Mark - Fire Strike

7950= 6000pkt

r7 260x= 3500pkt

źródło: http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/asus-radeon-r7-260x-vs-radeon-hd-7950

Zresztą porównywanie tych kart to jak by porównywać Fiata  z Audi.

Edytowane przez martinoxxl
  • Popieram 1

Nie ma takiej karty r9 260x jest R7 260x

i zobaczysz, że r9 260x dostanie czkawki

Faktycznie....

3D Mark - Fire Strike 7950= 6000pkt r7 260x= 3500pkt źródło: http://www.benchmark...-radeon-hd-7950

Powyższe zestawienie odnosi się do FHD a nie do rodzielczości 1280x1024. Jeżeli w FHD karta wyciąga około 27kl/s w BF4 to ile wyciągnie w 1280x1024?

Oczywiście można tutaj włożyć mocniejszą kartę ale po co?

Spokojnie można znaleźć taką z ponad roczną gwarancją.

Zresztą jak karta jest używana, sprawna i będzie pracowała w dobrych warunkach to szybciej jak za kilka lat nie powinna się zepsuć.

Z autopsji wiem, że średnia żywotność karty graficznej to na pewno dużo więcej jak okres gwarancji.