dawidkam 0 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 (edytowane) Witam was drodzy forumowicze, proszę o pomoc w wyborze jak w temacie sennków wokółusznych zamkniętych za ok.250zł. Głównie do słuchania rocka, punkrocka (brzmienia gitarowe, wokal). Taka mała prośba, zakładam monopol na propozycje tylko sennheiserów, skupmy się tylko na tej firmie:) Myślałem o HD 439, ale się do tej muzyki średnio nadają Lubię brzmienie ciepłe, soczyste, a jak się uda w tej cenie to w sumie najlepsze by było neutralne (takie jak odtwarzacz podaje) Odtwarzanie - PC, smarfon, miniwieża. Nie wykluczam zakupu DAC-a w przyszłości. Z góry dzięki.za propozycje:) Edytowane 2 Listopada 2014 przez dawidkam Cytuj Link to post Share on other sites
cura666 4 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Ciekawe zestawienie - punkrock i ciepłe brzmienie ;-) Cytuj Link to post Share on other sites
dawidkam 0 Napisano 6 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) No dobra, no to nie cieple , w sumie się na tym nie znam. Polećcie dobre sennheiser do rocka i punkrocka, ten rock nie taki ciężki. Np. Dth , lady pank, lombard , perfect ito EDIT : zapomnialem dodac że chcialbym aby kabel wychodzil z jednej strony Edit2: preferuję welurowe pady mam tylko tydzień na decyzję, jakie kupić... EDIT: No dobra, jeśli nie piszecie nic, dlatego że żadne SENNHEISERY nie spełniają moich oczekiwań, to wyraźcie swoją opinię o tych hd 439, a w ostateczności (już takiej serio) zaproponujcie słuchawki innych producentów:) Mam tylko do małych słuchawek nausznych sony uprzedzenie, jakoś tak mało solidne wydają się te plastiki, tym bardziej że to jest składane. Lepiej niech nie będą składane, ale za to porządnie wykonane... Uff..to tyle Edit: Co myślicie o sennkach hd 419 i hd 438? które z podanych ogólnie przeze mnie będą lepsze do rocka? Edytowane 3 Listopada 2014 przez dawidkam Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 6 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 poszperaj na temat Superluxów 669,będzie więcej funduszy na DACa. Cytuj Link to post Share on other sites
dawidkam 0 Napisano 6 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 ekhm, sorry ale na razie poszukuję słuchawek, wokółusznych zamkniętych do rocka od sennheisera, Które wybrać: HD 419, HD 438, HD 439, Hd 201 czy HD 202, nad dacem zastanowię się później:) Mógłby ktoś doradzić w tej kwestii? zdecyduję się chyba na hd 438, wszędzie zbierają dobre opinie, porównywane są z wyższymi modelami sennków, dobry stosunek jakości od ceny, nadają się do rocka i mają welurowe pady więc spełniają wszystkie wymagania... hmmm, chciałem 438, ale nie ma ich w sklepach, więc chyba zdecyduję się na 439... powiedzcie, co ma dobrt bass i jest dore do rocka... i jest dostępne + dotychczasowe wymagania Cytuj Link to post Share on other sites
Michug 1 Napisano 6 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Też się kiedyś uparłem na Senki... do czasu aż nie posłuchałem porównawczo Beyerdynamiców. Swego czasu firma Sennheiser podniosła znacząco ceny na słuchawki i niestety na tym samym poziomie cenowym wypada dość blado do Beyerów. Poza tym warto iść do sklepu i posłuchać porównawczo kilku słuchawek bo czasami się można bardzo mocno zdziwić. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dawidkam 0 Napisano 7 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Dzięki za opinię, sennheisery są częściej polecane niż beyery, wg moich wymagań z podanych przeze mnie słuchawek zostały tylko 419 i 439, które z nich są lepsze do rocka? zamykam temat, decyduję się na hd 439, spełniają wszystkie wymagania, są ok, i są to sennnheisery(fanboy ), Dziękuję, wkrótce zamawiam... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts