Skocz do zawartości

Który smartfon wybrać>

Recommended Posts

Witam, mam do wyboru 3 smartfony>

- Kazam Thunder 2 Q5 (2 5.0)

- Alcatel One Touch POP C9

- Prestigio PSP 5504 duo

Który z nich jest waszym zdaniem godny polecenia? 

Cena ich jest bardzo podobna, różnią się parametrami, a że nie są to marki najbardziej znane to ciężko mi znaleźć jakieś konkretne recenzje na ich temat, szczególnie jeśli chodzi o Kazam. Wybrałabym Alcatela, ale niepokoi mnie rozdzielczość ekranu. Zależy mi na w miare dobrej baterii, sprawności ogólnej systemu, tzn. jak najmniej lagów, no i dobrze by możnabyło coś na nim bejrzeć i pograć. 

Czekam na jakieś podpowiedzi. 

Edytowane przez agni3ska

Z porównania cen smartfonów tutaj przedstawionych zakładam, iż budżet wynosi 500-700 zł.
Jeżeli szukasz smartfonu wydajnego polecam:
Lenovo S820
LG G2 Mini
Sony Xperia M2
LG Nexus 4.
Jeżeli szukasz telefonu, który zapewni wysoką wydajność to wybór LG Nexus 4 jest wyborem oczywistym.http://allegro.pl/nowy-lg-nexus-4-e960-pl-menu-gw-24-16-gb-2-kolory-i4753608129.html
Pozostałe opcje są gorsze, ale sam używam LG G2 Mini i sprawuje się bardzo dobrze.
Lenovo znajdzie się na allegro, ale bardziej opłaci się go ściągnięcie z chin (aliexpress). Koszt Lenovo S820 wynosi wtedy ok 380 zł.
Sony Xperii M2 w ręku nie miałem, ale ma bliźniacze podzespoły jak LG g2 mini, więc telefon powinien być ok.

Edytowane przez virus512

Jeśli nie Android to przy 700 zł można kupić nowa Lumię 630 / L635 - a z uzywanych mamy L920, L820, L1320.

Lumie w tej cenie gwarantują brak lagów - sa szybkie i płynne, mają wsparcie do 2016 roku - nawet najtańsza, mająca 2 lata - Lumia 520 dostae najnowszy soft do 2016.

Proponował bym kupić używaną Lumię 920 - w cenie 600 - 700 zł spokojnie kupimy ją z pozostałymi 12 miesiącami gwarancji, z pewnego źródła - z kompletem papierów.

Mamy świetny aparat, Ładowanie Bezprzewodowe, szybkość, płynność, jakość wykonania.

wybrałam te modele z oferty sklepu phonehouse w Hiszpanii bo tu zamierzam telefon kupić. Mój budżet to  mniej więcej 170 euro. Czemu uważacie, że kupienie telefonu innej marki niż te popularne jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto. Nie zależy mi jakoś szczególnie na marce, Z tego co wiem to itak wszystkie telefony składane są przez chińczyków,a różnią się jedynie parametrami. Wlaśnie czasem te parametry są lepsze w mniej znanych markach. No ale co ja się znam. Z propozycji wyżej wymienionych nadal nie znajduje nic dla siebie. :(

Skoro twierdzisz że wymienione przez Ciebie propozycje ,, niemarkowych " smartfonów są lepsze to nasza dyskusja jest zbędna bo i tak zrobisz po swojemu. A za 170 euro już kupisz dobry smartfon np ten Nexus 4 który byłby najlepszą opcją w tej cenie i dostanie nowego Androida.

Oprócz parametrów jest jeszcze zgranie softwarem z hardwarem, nakładka, wsparcie, układ graficzny itp