agni3ska 0 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 (edytowane) Witam, mam do wyboru 3 smartfony> - Kazam Thunder 2 Q5 (2 5.0) - Alcatel One Touch POP C9 - Prestigio PSP 5504 duo Który z nich jest waszym zdaniem godny polecenia? Cena ich jest bardzo podobna, różnią się parametrami, a że nie są to marki najbardziej znane to ciężko mi znaleźć jakieś konkretne recenzje na ich temat, szczególnie jeśli chodzi o Kazam. Wybrałabym Alcatela, ale niepokoi mnie rozdzielczość ekranu. Zależy mi na w miare dobrej baterii, sprawności ogólnej systemu, tzn. jak najmniej lagów, no i dobrze by możnabyło coś na nim bejrzeć i pograć. Czekam na jakieś podpowiedzi. Edytowane 1 Listopada 2014 przez agni3ska Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Czemu tylko te do wyboru? Cytuj Link to post Share on other sites
ichigo10 4 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 "sprawności ogólnej systemu, tzn. jak najmniej lagów" jednym słowem odpuść. Napisz ile chcesz przeznaczyć na telefon, jaki system cię interesuje i gdzie zamierzasz go kupić. Tego typu smartfony to pieniądze w błoto. Lepiej kupić coś od znanego producenta. Cytuj Link to post Share on other sites
virus512 0 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 (edytowane) Z porównania cen smartfonów tutaj przedstawionych zakładam, iż budżet wynosi 500-700 zł.Jeżeli szukasz smartfonu wydajnego polecam:Lenovo S820LG G2 MiniSony Xperia M2LG Nexus 4.Jeżeli szukasz telefonu, który zapewni wysoką wydajność to wybór LG Nexus 4 jest wyborem oczywistym.http://allegro.pl/nowy-lg-nexus-4-e960-pl-menu-gw-24-16-gb-2-kolory-i4753608129.htmlPozostałe opcje są gorsze, ale sam używam LG G2 Mini i sprawuje się bardzo dobrze.Lenovo znajdzie się na allegro, ale bardziej opłaci się go ściągnięcie z chin (aliexpress). Koszt Lenovo S820 wynosi wtedy ok 380 zł.Sony Xperii M2 w ręku nie miałem, ale ma bliźniacze podzespoły jak LG g2 mini, więc telefon powinien być ok. Edytowane 1 Listopada 2014 przez virus512 Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Jeśli nie Android to przy 700 zł można kupić nowa Lumię 630 / L635 - a z uzywanych mamy L920, L820, L1320. Lumie w tej cenie gwarantują brak lagów - sa szybkie i płynne, mają wsparcie do 2016 roku - nawet najtańsza, mająca 2 lata - Lumia 520 dostae najnowszy soft do 2016. Proponował bym kupić używaną Lumię 920 - w cenie 600 - 700 zł spokojnie kupimy ją z pozostałymi 12 miesiącami gwarancji, z pewnego źródła - z kompletem papierów. Mamy świetny aparat, Ładowanie Bezprzewodowe, szybkość, płynność, jakość wykonania. Cytuj Link to post Share on other sites
agni3ska 0 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 wybrałam te modele z oferty sklepu phonehouse w Hiszpanii bo tu zamierzam telefon kupić. Mój budżet to mniej więcej 170 euro. Czemu uważacie, że kupienie telefonu innej marki niż te popularne jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto. Nie zależy mi jakoś szczególnie na marce, Z tego co wiem to itak wszystkie telefony składane są przez chińczyków,a różnią się jedynie parametrami. Wlaśnie czasem te parametry są lepsze w mniej znanych markach. No ale co ja się znam. Z propozycji wyżej wymienionych nadal nie znajduje nic dla siebie. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Jest jeszcze kwestia wsparcia urządzenia przez producenta i sposób realizacji gwarancji. Warto też się nad tym zastanowić. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Skoro twierdzisz że wymienione przez Ciebie propozycje ,, niemarkowych " smartfonów są lepsze to nasza dyskusja jest zbędna bo i tak zrobisz po swojemu. A za 170 euro już kupisz dobry smartfon np ten Nexus 4 który byłby najlepszą opcją w tej cenie i dostanie nowego Androida. Oprócz parametrów jest jeszcze zgranie softwarem z hardwarem, nakładka, wsparcie, układ graficzny itp Cytuj Link to post Share on other sites
agni3ska 0 Napisano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 zapomniałam dodać jedna ważną rzecz, a mianowicie, by telefon posiadal slot na dwie karty sim. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Nokia 730 Dual Sim może?Szybki windows phone na 2 simy. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Lumia 730 Dual SIM - na pewno będzie lepsza od "nie markowych" - serwis w całej Europie. Szybki płynny, oba aparaty bardzo dobre. Cytuj Link to post Share on other sites
agni3ska 0 Napisano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 o to nawet ciekawa propozycja dzięki rozejrzę się po sklepach może mi się spodoba, jak na razie zaczynam się zastanawiac Cytuj Link to post Share on other sites
Lagrey 1 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Może moto G dual sim? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts