Skocz do zawartości

Gaming'owy komplet z monitorem ~2100zł

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : Gry, przede wszystkim

• Maksymalna kwota : 2100zł (ani grosza więcej)

Których części potrzebuję : Cały komputer,monitor

Czy będę podkręcać sprzęt? : Nie (fajnie jakby był podkręcony fabrycznie)

Specjalne wymagania : Jak najtańsza sensowna obudowa i napęd, na razie 4GB Ram

Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Nic

Własna propozycja zestawu : Brak

Inne : Teraz mam szajsowatą myszkę,klawiaturę,słuchawki i mikrofon z marketu za ~20zł i nie wiem czy przeznaczyć część budżetu na kupienie lepszych czy zostawić te :/ Może coś polecicie?

Edytowane przez dudde

Może taka buda: http://www.morele.net/inventory/info/1SxQdf/

Monitor: http://www.morele.net/monitor-benq-gl2023a-556433/

Napęd: http://www.morele.net/naped-samsung-dvd-r-rw-24x-sh-224db-black-sata-bulk-bez-softu-ba-sh-224db-bebe-574386/

Jeśli niepotrzebny napęd to masz 2100zł.

//brak argumentacji, patrz regulamin działu

Edytowane przez kajtek.
  • Popieram 1

Myślałem o 200GB ale na system+ 5 gier+5gb na media starczy. Moich 160gb jeszcze nigdy nie zapełniłem.

@mariaan13

Napęd potrzebny bo poprzedni nie zawsze się otwiera.

Monitor dobry. Komputer sam niewiem, brak mi porównania, sugestii

Edytowane przez dudde

Fakt

Z ssd pisałem w ciemno więc może być hdd nawet mniej pojemny żeby dołożyć do innych części.

Monitor musze kupić bo mam tylko kineskopowy. Zawsze moge kupić używany 1600x900,20"

Na razie chce 4gb a za 1-2lata dołoże drugie 4gb

Chce oszczędzić troche na obudowie i napędzie(może używany?)

Natomiast reszta jak najmocniejsza i może być fabrycznie podkręcona więc tragedii nie bedzię

@mariaan

Wątpliwości co do tego nie mam ale chce mieć pewność że już lepszych w tej cenie nie kupię (oczywiście nowych)

Edytowane przez dudde

Składałem już 1 kompa z używek ale jak dla mnie to jest dużo kasy i nie chciałbym kupić bubla nawet z gwarancją. Po prostu chce kupić w sklepie(internetowym) gdzie wszystko mi to złożą i przyjedzie gotowy do działania ;)

Edytowane przez dudde

Tak z nudów stworzyłem zestawik pod ciebie na esc.pl spełnia wszystkie twoje warunki z 2 rdzeniowym prockiem 3.2 GHz z możliwością podkręcania oraz kartą graficzną 270x od AMD w cenie 2100 zł, oczywiście moc zasilacza pod OC procka nie wystarczy

Procesor:
Intel Pentium G3258 /3.2GHz, 3MB, LGA1150, BOX/
259 zł
Płyta główna:
MSI H81M-P33 /intel H81, LGA1150/
155 zł
Pamięć RAM:
GoodRam 4GB 1600MHz CL9 Play Black
150 zł
Dysk twardy:
Seagate 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 Barracuda
209 zł
Karta graficzna:
Vertex3D Radeon R9 270X OC X-Edition 2GB DDR5 256bit (1080/5600)
649 zł
Nagrywarka DVD / BluRay:
LG GH24NSB0 SATA (black)
59 zł
Obudowa:
Zalman ZM-T4 USB 3.0 (b/z)
99 zł
Zasilacz:
Corsair VS 350W 80+ 120mm
130 zł
Monitor:
Benq VW2245Z (LED, VA, 6ms, DVI)
390 zł
Edytowane przez MrZorg

Na morele też masz 

Każdy użytkownik forum benchmark.pl do zamówienia powyżej 1500 zł otrzyma usługę złożenia zestawu komputerowego za 1 zł oraz wysyłkę gratis lub pendrive oraz wysyłkę gratis. Aby skorzystać z promocji należy
1. umieścić w koszyku produkty wraz z usługą montażu i w polu „Wpisz kod promocyjny” wpisać: W3FHN58JFW. Koszty wysyłki oraz cena montażu zostaną zmienione automatycznie
2. umieścić w koszyku produkty oraz pendrive i użyć kodu: LP4VT3IVI0.

Monitor kupujesz raczej na dość długi czas, obecnie najsensowniej kupić FHD, moja propozycja to dozbierać do

http://www.morele.net/monitor-benq-vw2245z-nastepca-gl2250-638322/

Monitor fhd na matrycy va z wyjściem dvi (cyfrowe) kupując monitor z d-sub znacząco pogarszasz sobie obraz. Warto dołożyć te 50 pln bo monitora będziesz pewnie używał pewnie ładnych parę lat.

Ten dysk jest na kontrolerze SandForce. Zapis/odczyt nie są takie, jak deklaruje producent, a po zapełnieniu dysk zwalnia. Jak na morele nie kupisz systemu, to nie zainstalują. W twoim przypadku lepiej wziąć dysk HDD, bo tani SSD to nie jest najlepszy wybór. Ten drugi możesz sobie dokupić w przyszłości, jak znajdziesz na to kasę.

• 2 tygodnie później...