Sin Zu007 9 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Witam, zamierzam kupić tablet i teraz pytanie wacom intuos pro s czy pro m ? Mam monitor o rozdzielczości 1366x768 (to chyba 16:9 jeśli dobrze mówię). Oczywiście nikt nie wie jak będzie w przyszłości ale z pewnością w tej najbliższej nie zamierzam zmieniać monitora.Jak na razie rysowałem twarze na a4 czy też całe postacie. Nie zaprzeczam że jeśli mnie zainteresuje robienie czegoś więcej na tablecie oprócz rysowania np hatsuny miku to z pewnością spróbuje rozwinąć swoje możliwości.Jeśli chodzi o cenę to nie więcej niż 1200 zł.W sumie to rozchodzi się o to czy aktywny obszar roboczy będzie dla mnie za duży w pro m czy też za mały w pro s oraz czy pro m będzie dobrym pomysłem przy rozdzielczości mojego monitora, Help me, please! Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Miej na uwadze, że 16:9 i tak utnie Ci kawałek obszaru roboczego. Jeśli tablet jest do projektowania, szwendania się po sofcie, szparowania, machania ssuwakami itd. to raczej wystarczy S'ka. Ale do paintingu jeśli masz fundusze to bierz M'kę bez zastanawiania się Cytuj Link to post Share on other sites
Sin Zu007 9 Napisano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2014 aha a powiedz jaka jest różnica pomiędzy "pro m" a "edycją specjalną" ? Różni się tylko że w ed spec masz część plastiku zmieniony na srebny ? Opłaca się kupować rękawiczkę? Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 1. Tylko kolorek. 2. Szczerze mówiąc nie widziałem , żeby za bardzo ktoś z tego korzystał. Ma to za zadanie nie ufajdać tableta ale z drugiej strony ręka będzie pocić się jeszcze bardziej. Gdzie planujesz kupić tablet? Cytuj Link to post Share on other sites
Sin Zu007 9 Napisano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2014 http://transit.pl/wacom-pth-651-pl-edu-wacomlab-pl-tablet-intuos-pro-m-touch-bezprzewodowy-usb.html tutaj najprawdopodobniej Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Gratis zestaw besprzewodowy. Heh, fajnie bo on jest z wersją Pro w standardzie... Wysłałem PW Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts