merlin89 4 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Witam szukam kabla do podłączenia pc z tv. W telewizorze mam wejście hdmi 2.0, nie ma niestety display port. Karta grafiki to gtx 780 mam tam wyjścia hdmi 1.4, displayport, DVI. Póki co podłączyłem przez kabel hdmi i mam obraz 4k ale tylko w 30 Hz. Da się jakoś osiągnąć 60 Hz bez wymiany karty graficznej? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 podłącz przez DP na HDMI przez sprzętową przejściówkę, o ile takie do hdmi 2.0 już się pojawiły Cytuj Link to post Share on other sites
merlin89 4 Napisano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Ok poszukam czy jest coś takiego juz. Bo DVI z przejściówka na hdmi nie da mi 60 Hz? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 29 Października 2014 Udostępnij Napisano 29 Października 2014 możesz spróbować kablem DL-DVI-D na HDMI, DVI sam w sobie powinien ogarnąć, ale mam wątpliwości co do końcówek HDMI, według obowiązujących standardów nie powinien, ale nóż widelec, jak to mówią Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts