Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

niedługo planuję zakup smartfona, ale nie znam się na tym dlatego mam nadzieję, że pomożecie mi w jego wyborze. Myślałam wcześniej nad modelem Sony T3, ale, gdy go oglądałamo stwerdziłam, że jest za duży. Mój budżet to ok. 1000zł

W wyborze głównie kieruję się:

- długo wytzrymała bateria,

- dobry aparat,

- telefon się nie zacina/ nie zawiesza,

- LTE

- Android

- dobra kolorystyka obrazu

- wyświetlacz 4,5' - 5,1' Full HD

Z góry dziękuję za pomoc

Z dobrą baterią ciężko coś znaleźć niestety

Z moich propozycji to Nexus 4, SGS3 LTE, Sony Xperia Z, Huawei Ascend P6 albo G6, LG Optimus G.

Z tańszych to Motorola Moto G 2nd gen, LG G2 mini

W tej cenie nie ma zbyt dużo smartfonów z ekranami full HD. Mając takie wymagamia musiałabyś wyłożyć 100-200 zł więcej wtedy już można kupić Nexusa 5, LG G2, SGS4, Huawei Ascend P7

Muszę jeszcze dodać, że przy ekranach poniżej 5 cali znaleźć ekran full hd jest ciężko bo nie potrzeba aż tak dużej rozdzielczości

Edytowane przez dawid0032

Nexus 4 ma bardzo słabą baterię. 

Z podanych przez Dawida, zastanawiał bym się nad N5, G2 i S4 ( ale tylko w wersji I9506 która posiada Snapdragon 800 ) I do tego dołożył bym jeszcze HTC One M7. 

G2 będzie miał najlepszą baterię i pomimo ekranu 5.2" ma podobne wymiary do pozostałych telefonów z ekranem 5". Wadą jest tylko 10 GB pamięci. 

One M7 mimo snapdragon 600 jest bardzo płynny ale za jakiś czas w grach może odstawać od telefonów wyposażonych w S800

Nexus 5 jak to nexus, długo aktualizowany ale tak jak w G2 mało pamięci i słabsza bateria oraz aparat

S4 ( I9506 ) minusem jest nakładka producenta, ktoś napisz że można zainstalować CM ( W pozostałych też można więc to nie jest argument :) ) ale porównując telefony z pudełka ma ją najgorszą, bateria średnia wykonanie tak samo ( niby G2 też ma poliwęglan na plecach ale jest to obudowa typu unibody, przez co jakość spasowania jest lepsza )

Lepiej jest dołożyć 100 czy 200 zł niż później żałować zakupu. 

A jak ma być taniej to Motorolla G 2nd gen też jest ciekawa. 

Stawskiszef, autorka napisała że Xperia T3 już była za duża a Z1 to też bydle no i ten ohydny ekran z dramatycznymi katami widzenia.

KudlatyEOS za S4 z tym Snapdragonem i HTC One trzeba sporo więcej zapłacić, a autorka chciała się zmieścić w 1000.

Ja osobiście mam SGS4 ze Snapdragonem 600. Mam go zawalonego najróżniejszymi aplikacjami, grami i muzyką i jakoś na razie jeszcze żadnych dramatycznych lagów nie zauważyłem, jak jedni to piszą i dramatyzują. Wgrałem tez GoLaunchera na próbę i śmiga aż miło :) zdjęcia wychodzą super, wszystko działa płynni. Jak na razie nie zamieniłbym go na innego.

No właśnie minusem G2 i Nexusa jest tylko 16 Gb wbudowanej pamięci.

SGS4 z racji że ma wejście na kartę pamięci byłby niezłym wyborem :) osobiście udało mi się wyrwać nówkę z polskiej dystrybucji za 1100 i jestem bardzo zadowolony.

Za 1100 znajomy kupił N5 ( Polska dystrybucja ) a ja za tyle samo G2 ( Polska dystrybucja, kupiony w Avans ). Obecnie może nie być wielkich różnic między S600 a S800, ale trzeba zaznaczyć, że większość osób kupuje telefon na dłużej niż rok. A za rok wiele może się zmienić i tam gdzie S800 będzie dawał radę S600 już nie za bardzo. Za S4 przemawia tylko slot na karty. Ja wybrałem mocniejsze podzespoły i do tego używam czytnika kart OTG ( Mam kilka kart więc dla mnie to wygodniejsze jak zdejmowanie klapki. Każda karta ma inne zastosowanie, obecnie mam na nich zajęte 108 GB ) 

Nawet jak na S4 nie widać obecnie lagów to nie znaczy, że ma płynny soft. Kilka razy używałem S4 I9506 i płynnością mu brakuje do G2 nie mówiąc o N5. 

Z1 faktycznie jest klockiem ale ma już lepszy ekran niż był montowany w "Z". 

Wole mieć minimalne lagi których nie mam na go launcherze a na touchwizie są minimalne niż dyndającego pendriva z dołu.

Ekran w Z1 i tak jest tragiczny limo poprawek

Jestem hard userem więc ładuję codziennie ale wujek co używa mniej to 2 dni spokojnie.

A ta oferta nie jest dobra bo z importu i nie będzie gwarancji producenta tylko nic nie znacząca serwisowa

Edytowane przez dawid0032