Skocz do zawartości

Kupno smartfona do 1200

Recommended Posts

Witam, zamierzam w najbliższym czasie zmienić telefon, lecz nie wiem na jaki. Tematy innych użytkowników jakoś nie przypasowały do moich wymagań :(

Telefon może kosztować do 1200zł, max do 1300zł

• mój budżet : 1200zł (+/- 100zł)
  • gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : internet/abonament/sklep stacjonarny
  • nówka czy używka : nowy lub używany
  • preferowany rozmiar wyświetlacza : od 4,5" do 5,5"
  • preferowany system mobilny :iOS/android/WP (przyznam, że jestem lekko sceptycznie nastawiony do WP)
  • do czego będę używać urządzenia : szczególnie do internetu i YouTube, SMS, zdjęcia, messenger
  • moje najważniejsze wymagania : płynne działanie, dobra jakość zdjęć, dużo pamięci wewnętrznej, długi czas pracy baterii

Chciałbym również, żeby telefon nie był od LG. Mam złe doświadczenia z użytkowaniem ich telefonów... Bardzo dużo korzystam z internetu i YT, więc to jest mi najbardziej potrzebne w nowym telefonie :)

Z góry dziękuję za wszystkie opinie. :)

Miałem od nich 3 telefony i z każdym były duże problemy, a na dodatek serwis tylko przywracał ustawienia fabryczne i wymieniał wyświetlacz pod pretekstem rys, których wcale nie było. Znajomi również ciągle narzekali na ich telefony.

Edytowane przez UG560

Ja bym brał S5. Nie będę ci wmawiał, że jest za******y i najlepszy, ale z pewnością przerasta Nexusa 5 i G2 w testach i na baterię i bębechowo. Dodatkowo XDA służy pomocą więc aktualizacje to nie problem. Sam teraz chce kupić telefon w tej samej cenie i jednak s5 nie ma sobie równych po paru usprawnieniach. Wgrywasz Custom roma i plujesz w twarz innym :D

Minimalne zmiany w porownaniu do S4 z tego co pamietam+ nakladka Samsunga. LG te jak i HTC o wiele lepsze i tansze :) Nawet bym nie patrzyl ma S5.

Zgadzam się :) 

W dodatku do 1200 to można kupić S4 z oficjalną gwarancją który jest słabszy w porównaniu do G2 i N5.

Ja bym brał S5. Nie będę ci wmawiał, że jest *****isty i najlepszy, ale z pewnością przerasta Nexusa 5 i G2 w testach i na baterię i bębechowo. Dodatkowo XDA służy pomocą więc aktualizacje to nie problem. Sam teraz chce kupić telefon w tej samej cenie i jednak s5 nie ma sobie równych po paru usprawnieniach. Wgrywasz Custom roma i plujesz w twarz innym :D

Jak byś poczytał o S5 to wiedział byś, że w środku siedzi podkręcony S800 czyli S801. A pisząc, że S5 jest taki ah oh po kilku usprawnieniach można powiedzieć o każdym telefonie, tym bardziej, że S800 da się podkręcić tak samo jak S801 :) pluć to mogą pisać osoby nie posiadające lagwizz albo posiadające Lumie :P