Skocz do zawartości

Komputer do gier w rozdzielczości 4k.

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez llawnicki,

Recommended Posts

Witam, noszę się z zamiarem kupna nowego komputera, chciałbym grać w rozdzielczości 4k.

Proszę o pomoc w złożeniu i ocenę zestawu, który ja złożyłem (kompatybilność części, itd.)

• Zastosowanie komputera : gry (Elite Dangerous, Star Citizen, FF XIV), streamowanie, filmy, internet, obróbka video i zdjęć
  • Inne : Jeżeli będzie potrzeba to mogę dołożyć drugą kartę grafiki i wymienić zasilacz na 1500W. Komputer składam przyszłościowo, nie zamierzam go wymieniać przez kilka lat.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Ceny są w dolarach tylko dlatego, bo korzystałem ze strony amerykańskiej na której mogłem znaleźć wszystkie interesujące mnie podzespoły. Większą część komponentów zamierzam kupić w Polsce, resztę raczej w UE. Koszt opłat celnych przy sprowadzaniu z USA równoważy cenę części do poziomu identycznego w UE lub go przewyższa. Radeona mam możliwość kupić za około 3,2 tyś zł, no i  wybrałem go też ze względu na chłodzenie. Niestety komputer w sypialni, więc musi być w miarę cicho.

Dabster, czy polecasz jakiś inny monitor w tej cenie lub porównywalnej??

Radeona mam możliwość kupić za około 3,2 tyś zł, no i  wybrałem go też ze względu na chłodzenie. Niestety komputer w sypialni, więc musi być w miarę cicho.

Ta grafika i cisza, nie żartuj. Chcesz mieć ciszę to nie z tą kartą,  ten radeon to karta dwuprocesorowa lepiej już zrobić SLI z 2xgtx 980.

Hmm, jeżeli gtx980 w SLI to musiałbym dodatkowo zakupić bloki wodne na te karty i je zwodować. SLI pewnie będzie sporo głośniejsze, a pompka z chłodzenia procesora jest w sumie przystosowana do rozszerzenia obiegu.

Edytowane przez llawnicki
  • 2 tygodnie później...
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...