Zarskyy 1 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Witam Otóż od jakiegoś czasu mam problem z komputerem. Komptuer sam z siebie się włącza.. Nie wiem od czego może być to zależne.. MOBO - Gigabyte z68 ap d3 CPU - i5 3350p GPU - GTX 970 STRIX (wcześniej było R9 270X i też się to działo) Zasilacz - Corsair CS650M RAM - 2x 4gb Corsair vengeance Bardzo bym prosił o jakąś pomocną radę Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
kabanosek 0 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Kiedyś miałem baaaaaaardzo stary pc (i byłem całkiem małym gówniarzem)i z nudów pstrykałem zasilaczem. Ku mojemu zaskoczeniu komputer się uruchomił bez dotykania go. Myślę że miało to związek właśnie ze zmianami po tej niesamowitej zabawie. Może masz jakieś skoki napięcia, albo listwa bądź zasilacz niedomagają co? ;d Cytuj Link to post Share on other sites
Zarskyy 1 Napisano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Zasilacz kupiony jakoś w maju, wcześniej nie odnotowałem z nim żadnych kłopotów Listwa też jest lepsiejsza, wszystkie inne sprzęty chodzą dobrze na niej Myśle że to może coś z płytą główną bądz biosem Nie mam pojęcia Cytuj Link to post Share on other sites
Centik 150 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Może to duchy i trzeba wezwać egzorcystę? A może masz włączona opcje w biosie "wake for lan" i komp startuje po włączeniu rutera (nawet podczas chwilowego braku prądu) lub ktoś/coś włącza go przez sieć? Podobny temat: http://forum.benchmark.pl/topic/149041-problem-z-komputerem/ Cytuj Link to post Share on other sites
matekow 88 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Hej jeśli jeszcze tego nie robiłeś to m przeskanuj programami antyvir itp może masz zainfekowany system, Popraw styki na płycie głównej od panelu głównego. Ewentualnie zamień miejscami włącznik z resetem i zobacz czy problem nadal występuje Cytuj Link to post Share on other sites
atomowy 100 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 W biosie masz starup after power loss albo coś podobnego Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts