Nurgling 0 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) Wybraliście mi już komputer - czas na telefon Przednik umarł - szukam następcy. Potrzebuję: - androida - duży ekran (przynajmniej 5 cali)- mocną baterię telefon ma być wykorzystywany do surfowania po internecie (bez gier)Nie jestem przywiązany do żadnej firmy - do tej pory miałem MultiPhone 4500 DUO - byłem bardzo zadowolony (oprócz pamieć na aplikacje która byłą kpiną - 500 mega... mam dokupioną już kartę pamięci 16 gb). Edytowane 24 Października 2014 przez Nurgling Cytuj Link to post Share on other sites
Hardkor 29 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Uzywka czy tylko nowki? Tak na szybko to HTC one m7 (4.8 cala chyba, lub cos kolo tego). Ew Xperia Z1. Sprawdz sobie ich ceny w necie Cytuj Link to post Share on other sites
Nurgling 0 Napisano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Zdecydowanie nowy - już sprawdzam twoje propozycje. Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jak duży i z mocną baterią oraz androidem to mogę polecić LG G2. Tylko aby mieć pełną gwarancję trzeba kupić 16 GB ( z Polskiej dystrybucji ), minusem jest tylko 10.2 GB dla użytkownika i brak slotu na karty micro SD. Cytuj Link to post Share on other sites
Nurgling 0 Napisano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Trochę szkoda - telefon się zepsuje i pliki idą precz. Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Przy takiej ilości jaką można wrzucić na G2 i tak co jakiś czas trzeba zgrywać pliki. W innych telefonach również jest to problemem gdy się trzyma dane na pamięci telefonu a nie na karcie. Dodatkowo w ciągu 4 lat padło mi 6 kart ( cztery microSD, jedna CF i jedna SD ) Zaletą G2 jest ekran na którym bardzo dobrze przegląda się strony z racji jego wymiarów ( a zarazem małe wymiary samego telefonu, podobne do HTC One 7 ) Ja do okazjonalnie używanych plików używam dysku google i dropbox. A jak nie chcę tego trzymać w chmurze to mam kabel OTG + pendrive ( można jeszcze kupić przejściówkę microSD->micro usb ) Cytuj Link to post Share on other sites
Nurgling 0 Napisano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2014 W sumie racja... nagich selfie nie robię zbyt często a z chmurkami znam się już od dawna. Dzięki! Kudłaty - a co sądzisz o tym telefonie? http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/lg-g-pro-lite-d686-dual-sim-czarny.bhtml#opisG2 jest super - ale przekracza mój budżet. Max to 1000 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
dymel 190 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Długo bym się nie zastanawiał nad zakupem - jako były posiadacz Galaxy Note 2 z czystym sumieniem mogę go polecić, a do 1000zł powinieneś jakiś nowy z europejskiej dystrybucji wyrwać. Cytuj Link to post Share on other sites
kudlatyEOS 301 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 LG g Pro lite to słaby model. Słaba rozdzielczość, układ MediaTek. W takiej cenie wolał bym G2 mini a najlepiej poszukać LG g2. Ja swojego kupiłem za 1100 zł w Avans. Note 2 jest ciekawy, ale to już dość stary model. I płacenie 1000 zł za niego gdzie dokładając "stówkę" ma się urządzenie na snapdragon-ie 800 mija się z celem. Obecnie do 1K ciężko coś wybrać, bo albo słabe/słabsze telefony albo dopłacamy do zeszłorocznych flagowców. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Moze troche dorzucic i oneplus one? Cytuj Link to post Share on other sites
Hardkor 29 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Note 2 stary. Pozatym samsung i jego nakladka systemowa... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
atomowy 100 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Note 2 stary. Pozatym samsung i jego nakladka systemowa... Okej... Jest przecież Cm, aosp, paranoid android. Bardzo sprawne i szybkie moim zdaniem tylko G2 wchodzi tutaj w grę, a 1000 zł to nie jest wysoki budżet jak na twoje wymagania. Kupując G2 będziesz miał na pewien czas spokój i śmiało mogę dodać, że dziś note 2 to już staruszek nie wart swojej ceny. Cytuj Link to post Share on other sites
Hardkor 29 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Dokladnie G2. Owszem jest chociazby CM, ale wiele osob mimo poradnikow nie umie trgo zrobic badz sie boi Cytuj Link to post Share on other sites
dymel 190 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Skoro autor nie chce grać na telefonie a jedynie potrzebuje go do sprawnego przeglądania neta (a do tego przydaje się spory ekran i pojemna bateria) to Note 2 nadal wydaje mi się lepszym rozwiązaniem niż G2, ale skoro mówicie że nie ma sensu to pewnie tak musi być... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
atomowy 100 Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Note już umarł. Nie ma wsparcia, a G2 nie jest wcale taki zły i zdecydowanie wygodniejszy. Jak bym miał wybór to G2. Note trzeba by modować za dużo. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts