Skocz do zawartości

Który lepszy LG G2/G3/Galaxy S4/5/ Sony Z/1/2/3 IPhone 4/5/

Recommended Posts

Więc tak który jest najlepszy z tych telefonów z tematu :)

W którym najlepiej bateria trzyma, nie grzeje się za bardzo, ma wytrzymały ekran dobrej jakości

W grę wchodzą też Np jakiś Compact czy też jakaś odmiana 5s

Czekam na podpowiedź w wyborze :)

Edytowane przez Perpan

Pytanie zle zadane i nie da sie na nie jednoznacznie odpowiedziec, to coś w stylu, który samochód najlepszy, albo która dziewczyna najładniejsza. Każdy ma inny gust, każdy ma inne kryteria.

Dużo SMS-uje, dużo rozmawiam, lubię w wolnym czasie pograć na tele, dużo siedzę w necie

Che wiedzieć który z tych tele będzie najbardziej się nadawał

Żeby trzymał przynajmniej ponad jeden cały dzień

Aparat żeby też robił dobre zdjęcia, wyświetlacz żeby by miał dobre kolory i był wytrzymały

Maxymalny rozmiar to 5,5cala

Pytanie zle zadane i nie da sie na nie jednoznacznie odpowiedziec

Bzdura, są jasne kryteria podane.

W którym najlepiej bateria trzyma

Najlepiej to chyba G2 lub Z1/Z2, polecam wykresy na gsmarena, w google wrzuć 'model-telefonu battery life test gsmarena" i znajdziesz wykresy porównawcze w różnych warunkach.

nie grzeje się za bardzo

iP się nie grzeje, Androidy z zasady trochę bardziej, 4 mocne rdzenie muszą gdzieś oddać ciepło.

wytrzymały ekran

Jak telefon spadnie to loteria czy przeżyje.

ekran dobrej jakości

Kwestia gustu. W iPhone masz panel IPS, w Xperiach TFT, w Samsungach AMOLEDy.. musiałbyś porównać w jakimś salonie.

Dużo SMS-uje, dużo rozmawiam, lubię w wolnym czasie pograć na tele, dużo siedzę w necie

Teoretycznie więc najbardziej przydałby Ci się duży ekran. W praktyce wszystko to robię wygodnie na swoim iP5.

Aparat żeby też robił dobre zdjęcia

Samsungi nie wiem, G2 ładne, iP5 trochę gorsze IMO, podobno Soniaki ładne, nie testowałem Z2/Z3 pod tym względem, pytaj usera 'Tommy'.

iP się nie grzeje,

grzeje się jak szalony czasem ;D

Prawdajest taka, żekażdy telefon się grzeje tylko inaczej ciepło odprowadza - najbardziej to było czuć w Z1 i Z2 przez tafle szklaną 

Iphone po sesji w gierkę lub inny bardziej wymagający program tez się robi ciepły

Bzdura, są jasne kryteria podane.

Najlepiej to chyba G2 lub Z1/Z2, polecam wykresy na gsmarena, w google wrzuć 'model-telefonu battery life test gsmarena" i znajdziesz wykresy porównawcze w różnych warunkach.

iP się nie grzeje, Androidy z zasady trochę bardziej, 4 mocne rdzenie muszą gdzieś oddać ciepło.

Jak telefon spadnie to loteria czy przeżyje.

Kwestia gustu. W iPhone masz panel IPS, w Xperiach TFT, w Samsungach AMOLEDy.. musiałbyś porównać w jakimś salonie.

Teoretycznie więc najbardziej przydałby Ci się duży ekran. W praktyce wszystko to robię wygodnie na swoim iP5.

Samsungi nie wiem, G2 ładne, iP5 trochę gorsze IMO, podobno Soniaki ładne, nie testowałem Z2/Z3 pod tym względem, pytaj usera 'Tommy'.

Tak?to proszę autorowi jasno i jednoznacznie podać konkretny model, bo ja jakoś nie potrafię.

A czemu najlepszy na rynku? Urzywałeś go?, bo ja miałem i szybko wymieniłem na cos innego, a napaliłem się ma niego , gdyż wcześniej miałem g2 i g zresztą też. Bateria jak na flogowca krótko wytrzymuje, procesor za słaby do ekranu qhd, bardzo szybko się nagrzewa i częstotliwosć spada o połowę, aparat niezły, chodż samsung moim zdaniem ma lepszy. Ma duży ekran, a jest stosunkowo mały-to na plus.

Tyle komentarzy, a i tak zaden konekretny i porzadnym. Stanowczo bierz G3. Najlepszy telefon z androidem na rynki (ew scisla czolowka). Ew jak wolisz to IP 5, ale to zalezy jaki wolisz system :)

To jest merytoryczny komentarz? Polecanie telefonu ktory jest niewypalem? Brawo.

I porownanie go do iP5, gdy Autor ma mozliwosc wziecia iP5S..

Autorze - nie ma opcji na iPhone 6?

No nie wiem właśnie bo jednak różnica ceny jest spora , a nie wiem czy warto ;)

Także zależy czy wart jest on takiej dużej ceny to moze i sie skuszę ;)

To jest merytoryczny komentarz? Polecanie telefonu ktory jest niewypalem? Brawo.

I porownanie go do iP5, gdy Autor ma mozliwosc wziecia iP5S..

Autorze - nie ma opcji na iPhone 6?

a nie wiem :) nie wiem czy warty jest takich pieniędzy ten telefon

Potwierdzam w Sony czuć ,czasem ciepło w okolicach znaczka NFC bodajże.iPhone to telefon jedyny w swoim rodzaju musisz sobie powiedzieć czy chcesz mieć coś bardziej unikalnego i kosztownego.Trochę mniejsze możliwości od Konkurencji ,ale ja brałbym Z3 nie jestem żadnym fanboyem Sony ,mam Z1 i gdyby nie wyświetlacz to nie planowałbym wymiany na Z2.Pozdrawiam

To ja zadam inne pytanie, czy orientuje się ktoś jak długo telefony z 2013 roku będą dostawały aktualizacje? Sam stoję przed kupnem nowego telefonu (teraz używam SG Note I). Kiedy zakończy się wsparcie dla LG G2/G3/Nexus 5, SGS 4/5, SG Note 3. Mam mętlik w głowie bo wszystkie telefony maja topowe układy SoC i LTE, przy czym LG G2/N5 i SGS 4 są dość tanie na tle pozostałych. Osobiście uważam ze na korzyść samsunga dość znacznie przemawiają przyciski systemowe które nie znajdują się na ekranie. I pytanie poza tematem może finalnie Lumia 930 będzie najlepszym wyborem?