Perpan 0 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 (edytowane) Więc tak który jest najlepszy z tych telefonów z tematu W którym najlepiej bateria trzyma, nie grzeje się za bardzo, ma wytrzymały ekran dobrej jakości W grę wchodzą też Np jakiś Compact czy też jakaś odmiana 5s Czekam na podpowiedź w wyborze Edytowane 23 Października 2014 przez Perpan Cytuj Link to post Share on other sites
Marek Lolasi 96 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Pytanie zle zadane i nie da sie na nie jednoznacznie odpowiedziec, to coś w stylu, który samochód najlepszy, albo która dziewczyna najładniejsza. Każdy ma inny gust, każdy ma inne kryteria. Cytuj Link to post Share on other sites
Perpan 0 Napisano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Pytanie zle zadane i nie da sie na nie jednoznacznie odpowiedziec, to coś w stylu, który samochód najlepszy, albo która dziewczyna najładniejsza. Każdy ma inny gust, każdy ma inne kryteria. Dużo SMS-uje, dużo rozmawiam, lubię w wolnym czasie pograć na tele, dużo siedzę w necie Che wiedzieć który z tych tele będzie najbardziej się nadawał Żeby trzymał przynajmniej ponad jeden cały dzień Aparat żeby też robił dobre zdjęcia, wyświetlacz żeby by miał dobre kolory i był wytrzymały Maxymalny rozmiar to 5,5cala Cytuj Link to post Share on other sites
fifi232pl 0 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Kupiłbym Iphone 5, nie ma lepszego telefonu do pisania smsów Telefon jest idealny do jednej ręki co ułatwia pisanie. Cytuj Link to post Share on other sites
rdaneel 17 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Więc tak który jest najlepszy z tych telefonów z tematu W którym najlepiej bateria trzyma, nie grzeje się za bardzo, ma wytrzymały ekran dobrej jakości W grę wchodzą też Np jakiś Compact czy też jakaś odmiana 5s Czekam na podpowiedź w wyborze Motorola Moto G Cytuj Link to post Share on other sites
Perpan 0 Napisano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Motorola Moto G Yy tak jakby nie ma tego tele w nagłówku chodzi mi wyłącznie o telefony które podałem Cytuj Link to post Share on other sites
majkolaj 0 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Iphone 5s. Mam go ponad miesiąc, i zdecydowanie polecam. Użytkuje go dosyć intensywnie, ale bateria starcza tak od rana o 7 do 23 i zostaje jeszcze kilka %. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Pytanie zle zadane i nie da sie na nie jednoznacznie odpowiedziec Bzdura, są jasne kryteria podane. W którym najlepiej bateria trzyma Najlepiej to chyba G2 lub Z1/Z2, polecam wykresy na gsmarena, w google wrzuć 'model-telefonu battery life test gsmarena" i znajdziesz wykresy porównawcze w różnych warunkach. nie grzeje się za bardzo iP się nie grzeje, Androidy z zasady trochę bardziej, 4 mocne rdzenie muszą gdzieś oddać ciepło. wytrzymały ekran Jak telefon spadnie to loteria czy przeżyje. ekran dobrej jakości Kwestia gustu. W iPhone masz panel IPS, w Xperiach TFT, w Samsungach AMOLEDy.. musiałbyś porównać w jakimś salonie. Dużo SMS-uje, dużo rozmawiam, lubię w wolnym czasie pograć na tele, dużo siedzę w necie Teoretycznie więc najbardziej przydałby Ci się duży ekran. W praktyce wszystko to robię wygodnie na swoim iP5. Aparat żeby też robił dobre zdjęcia Samsungi nie wiem, G2 ładne, iP5 trochę gorsze IMO, podobno Soniaki ładne, nie testowałem Z2/Z3 pod tym względem, pytaj usera 'Tommy'. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 iP się nie grzeje, grzeje się jak szalony czasem ;D Prawdajest taka, żekażdy telefon się grzeje tylko inaczej ciepło odprowadza - najbardziej to było czuć w Z1 i Z2 przez tafle szklaną Iphone po sesji w gierkę lub inny bardziej wymagający program tez się robi ciepły Cytuj Link to post Share on other sites
shiftanc 327 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Jeżeli chodzi o ekran oraz baterię to zdecydowanie G2/G3, jakość zdjęć oraz filmów również bardzo fajna Cytuj Link to post Share on other sites
Marek Lolasi 96 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Bzdura, są jasne kryteria podane. Najlepiej to chyba G2 lub Z1/Z2, polecam wykresy na gsmarena, w google wrzuć 'model-telefonu battery life test gsmarena" i znajdziesz wykresy porównawcze w różnych warunkach. iP się nie grzeje, Androidy z zasady trochę bardziej, 4 mocne rdzenie muszą gdzieś oddać ciepło. Jak telefon spadnie to loteria czy przeżyje. Kwestia gustu. W iPhone masz panel IPS, w Xperiach TFT, w Samsungach AMOLEDy.. musiałbyś porównać w jakimś salonie. Teoretycznie więc najbardziej przydałby Ci się duży ekran. W praktyce wszystko to robię wygodnie na swoim iP5. Samsungi nie wiem, G2 ładne, iP5 trochę gorsze IMO, podobno Soniaki ładne, nie testowałem Z2/Z3 pod tym względem, pytaj usera 'Tommy'. Tak?to proszę autorowi jasno i jednoznacznie podać konkretny model, bo ja jakoś nie potrafię. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 to proszę autorowi jasno i jednoznacznie podać konkretny model No przecież podał kryteria do których się odniosłem, zawsze to kilkukrotnie bardziej merytoryczne niż "każdy ma inny gust". Cytuj Link to post Share on other sites
Marek Lolasi 96 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 No to który się nie grzeje i ma wytrzymały ekran? Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Wytrzymały ekran - a co ma wytrzymać? Który się nie grzeje - a jaka jest maksymalna tolerowana temperatura przez Autora? Cytuj Link to post Share on other sites
Marek Lolasi 96 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Dlatego nadal uważa, że nie da się na to odpowiedziec. Autor wymienił kilka flagowców o bardzo podobnych parametrach, poza i5. A ktory najlepszy?nie wiem, ja bym się kierował gustem:) 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Dlatego nadal uważa, że nie da się na to odpowiedziec. A może i masz rację.. Najlepszego obiektywnie nie ma, jest tylko najlepszy pod dane kryteria i to chciałem przekazać od początku. Cytuj Link to post Share on other sites
Hardkor 29 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Tyle komentarzy, a i tak zaden konekretny i porzadnym. Stanowczo bierz G3. Najlepszy telefon z androidem na rynki (ew scisla czolowka). Ew jak wolisz to IP 5, ale to zalezy jaki wolisz system Cytuj Link to post Share on other sites
Marek Lolasi 96 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 A czemu najlepszy na rynku? Urzywałeś go?, bo ja miałem i szybko wymieniłem na cos innego, a napaliłem się ma niego , gdyż wcześniej miałem g2 i g zresztą też. Bateria jak na flogowca krótko wytrzymuje, procesor za słaby do ekranu qhd, bardzo szybko się nagrzewa i częstotliwosć spada o połowę, aparat niezły, chodż samsung moim zdaniem ma lepszy. Ma duży ekran, a jest stosunkowo mały-to na plus. Cytuj Link to post Share on other sites
Hardkor 29 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Wystarczy recenzje i opinie poczytac. Na co komu wiecej niz FHD w fonie? Przy porownaniu do HD nie wiem czy widac roznice, a co dopiero wyzej. Cytuj Link to post Share on other sites
Marek Lolasi 96 Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 To może geraz coś merytorycznego;), zastanów sie nad samsungiem galaxy alpha, jest nieduży, niezłe bebechy i bardzo ładny jak na samsunga, sam nad nim myślałem ale z nota 3, nie bardzo mi się opłaca przechodzić. Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Tyle komentarzy, a i tak zaden konekretny i porzadnym. Stanowczo bierz G3. Najlepszy telefon z androidem na rynki (ew scisla czolowka). Ew jak wolisz to IP 5, ale to zalezy jaki wolisz system To jest merytoryczny komentarz? Polecanie telefonu ktory jest niewypalem? Brawo. I porownanie go do iP5, gdy Autor ma mozliwosc wziecia iP5S.. Autorze - nie ma opcji na iPhone 6? Cytuj Link to post Share on other sites
Hardkor 29 Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 IP5S. Chodzilo mi o wersje S. Literowka Cytuj Link to post Share on other sites
Perpan 0 Napisano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2014 No nie wiem właśnie bo jednak różnica ceny jest spora , a nie wiem czy warto Także zależy czy wart jest on takiej dużej ceny to moze i sie skuszę To jest merytoryczny komentarz? Polecanie telefonu ktory jest niewypalem? Brawo. I porownanie go do iP5, gdy Autor ma mozliwosc wziecia iP5S.. Autorze - nie ma opcji na iPhone 6? a nie wiem nie wiem czy warty jest takich pieniędzy ten telefon Cytuj Link to post Share on other sites
Stawskiszef 1174 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Potwierdzam w Sony czuć ,czasem ciepło w okolicach znaczka NFC bodajże.iPhone to telefon jedyny w swoim rodzaju musisz sobie powiedzieć czy chcesz mieć coś bardziej unikalnego i kosztownego.Trochę mniejsze możliwości od Konkurencji ,ale ja brałbym Z3 nie jestem żadnym fanboyem Sony ,mam Z1 i gdyby nie wyświetlacz to nie planowałbym wymiany na Z2.Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
radioactiv3 14 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 To ja zadam inne pytanie, czy orientuje się ktoś jak długo telefony z 2013 roku będą dostawały aktualizacje? Sam stoję przed kupnem nowego telefonu (teraz używam SG Note I). Kiedy zakończy się wsparcie dla LG G2/G3/Nexus 5, SGS 4/5, SG Note 3. Mam mętlik w głowie bo wszystkie telefony maja topowe układy SoC i LTE, przy czym LG G2/N5 i SGS 4 są dość tanie na tle pozostałych. Osobiście uważam ze na korzyść samsunga dość znacznie przemawiają przyciski systemowe które nie znajdują się na ekranie. I pytanie poza tematem może finalnie Lumia 930 będzie najlepszym wyborem? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts