MatysB 37 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Co sądzicie o układzie graficznym i3 4370? Czy do zwyczajnych zastosowań takich jak filmy i internet będzie on wystarczający czy też dokupić do niego jakąś kartę graficzną? Gier nie bierzcie nawet pod uwagę. Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Karta zintegrowana w haswellach wystarczy nawet do prostszych gier. Spokojnie da radę. Cytuj Link to post Share on other sites
MatysB 37 Napisano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Więc jeśli nie w głowie mi gry, a jedynie internet + dobry antywirus, filmy, bankowość mobilna, word i inne programy to ten procek w zupełności mi wystarczy? Natomiast dodatkową kartę graficzną omijać szerokim łukiem? Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Natomiast dodatkową kartę graficzną omijać szerokim łukiem? Normalnie w świecie szkoda kasy. W 2D nie ma możliwości by integra nie dała rady, z wyjątkiem zastosowań profesjonalnych, ale to ciebie nie dotyczy. Cytuj Link to post Share on other sites
saddam 505 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Akurat intelowskie integry zaskakująco dobrze współpracują z profesionalnymi pakietami do projektowania. Nawet do średnich projektów 3d wystarcza, a do internetu i filmów to może być nawet S3 Trio. Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Mi bardziej chodziło o to, że osobne Gpu w niektórych zastosowaniach da przewagę nad integrą. Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 (edytowane) a do internetu i filmów to może być nawet S3 Trio. Znowu nie przesadzaj, złóż sobie dowolną jednostkę z jakimś starym Athlonem 64 x2 i dopóki będziesz miał coś pokroju gf 8xxx to jeszcze ujdzie ale na starszych kartach to zapomnij. Trochę bardziej złożone strony internetowe i będą się ścinały podczas przewijania, o odtwarzaniu filmów mkv w 1080p też zapomnij. Co jak co ale flash i inne pierdoły mocno obciążają tak stary sprzęt. Wiem to z własnego doświadczenia. Aczkolwiek aktualne integry z apu czy od intela nie sprawiają jeszcze najmniejszych problemów w takich zastosowaniach i chyba jeszcze dość długo tak pozostanie. Edytowane 23 Października 2014 przez MasterBarti 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Centik 150 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 (edytowane) Saddam zapomnij o S3 Trio do neta i filmów bo by cięło każdy film na fulhd a i Firefox by się rwał przy przewijaniu. Mam w GeForca 4 MX440 i też internet bardzo kuleje a filmów na 1920X1080 nie uciągnie. Grafika w płytach z chipsetem G31 już spokojnie starcza do neta i filmów ale wprawne oko zauważy że czasem coś minimalnie przytnie. Grafika w i3 4370 będzie super do neta i filmów i na pewno nie zauważyłbyś żadnej różnicy jak byś kupił jakąś grafę na PCIE (nie mówię o grach). Edytowane 23 Października 2014 przez Centik Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Więc jeśli nie w głowie mi gry, a jedynie internet + dobry antywirus, filmy, bankowość mobilna, word i inne programy to ten procek w zupełności mi wystarczy? Natomiast dodatkową kartę graficzną omijać szerokim łukiem? Do twoich zastosowań wystarczy nawet Celeron za 150pln... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1431 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Do twoich zastosowań wystarczy nawet Celeron za 150pln... No racja ale lepiej dołożyć te 50zł do pentiuma, przynajmniej sprzęcik będzie na dłużej. Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 No racja ale lepiej dołożyć te 50zł do pentiuma, przynajmniej sprzęcik będzie na dłużej. Racja ale mi chodziło o - "jak nie widać różnicy to po co przepłacać" Cytuj Link to post Share on other sites
bossk 1099 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 do filmow hd, internetu itp. to mozna itxa na AM1 zlozyc za jakies 1000 zl Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1431 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Czego by autor nie kupil to i tak bedzie mu wystarczac. Na ten czas kupic procka 1150 taniego + msi h81-p33 i za jakies np. 3-4 lata bedzie mozna i5 wsadzic Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Do takich zastosowań to nawet Pentium jest aż za mocny. Celeron na S1150 i ma energooszczędnego, cichego, taniego kompa na długie lata. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts