rodzik 2 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 (edytowane) Witam przenoszę numer do Play w abonamencie 59.99 mam do wyboru kilka telefonów najbardziej zastanawiam się nad: Alcatel OneTouch Idol 2 mini S - minus nie wiadomo co z aktualizacją andka Lg L fino - nowy ale sprzętowo słabszy od alca Nokia lumia - 530, 625, 630, 635 ... windows ... Motorola moto E Jest jeszcze myphone CUbe ale... Ktoś jakieś doświadczenia z tymi telefonami ? może jakieś inne modele do 100 zł ? Telefon będzie używany normalnie dzwonienie, sms/mms i zdjęcia. Do gier mam PC Proszę o pomoc !! pozdrawiam Bartek Edytowane 22 Października 2014 przez rodzik Cytuj Link to post Share on other sites
POSTMAN 9 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Ja przechodziłem do Play dwa miechy temu i wybralem Myphone Cube. Jak dla mnie jedyną wada to malo pamięci na programy. Jeśli dużo instalujesz programikow to szybko zabraknie miejsca. A tak poza tym to wygląd i wygoda na przykład przeglądania Neta jest super. Duży wyświetlacz bardzo czuly dotyk. Po ostatniej aktualizacji poprawili głośność telefonu. Wygląda jak jakiś markowych telefon a nie sprzęt za 600zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Najszybsze, płynniejsze i mające najdłuższe wsparcie będą Lumie. Z pozostałych - niestety dolna półka Androida jest słaba - mamy niezbyt fajne telefony. Lumia 625 / 630 / 635 ma też 8 GB Pamięci, a reszta tylko 4 GB. Na twoim miejscu brał bym Lumię 635 - najwięcej pamięci 8GB, najszybszy procesor, najlepszy aparat i najdłuższe wsparcie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rodzik 2 Napisano 22 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2014 hmmm lumia nie boję się windy, myślałem że ten alcatel będzie lepszy ale cóż ... Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Porównajmy "czyste" parametry : L635 - 8GB Pamięci - Alcatel 4GB Czas pracy : Lumia jest lepsza, nie duzo, ale jest. Aparat - Lumia ma lepszy. Procesor - identyczny : Snapdragon 400, 1.2GHz Karty Pamięci : Alcatel do 32 GB - a Lumia 635 do 128 GB Wymiary i waga podobne. Tak więc w "czystych" parametrach L635 jest lepsza. A "miękkie" cechy jak długie wsparcie, szybkośc i płynność działania, wymienne kolorowe obudowy - powodują, że Lumia 635 jest znaacznie lepszym wyborem. Do tego ważne jest to, ze znacznie wolniej się starzeje - Lumia 520 z przed dwóch lat, kosztująca 400 zł - nadal jest pełnoprawnym smartfonem, szybkim, płynnym dostającym najnowszy soft. Tymczasem dwuletnie najtańsze telefony z Androidem są całkowicie porzucone i nikt ich nie poleca Cytuj Link to post Share on other sites
rodzik 2 Napisano 22 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2014 OK decyzja na lumie pobawiłem się kolegi Lumią 630 i jest ok Thx za pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Kup tylko Lumię 635 - ma LTE a L630 nie ma - i to jest w zasadzie jedyna różnica. Ale skoro możemy mieć LTE - to lepiej mieć Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts