Skocz do zawartości

Wybór telefonu w abonamencie, dopłata max 100 zł !!!

Recommended Posts

Witam przenoszę numer do Play w abonamencie 59.99 mam do wyboru kilka telefonów

najbardziej zastanawiam się nad:

Alcatel OneTouch Idol 2 mini S  - minus nie wiadomo co z aktualizacją andka

Lg L fino - nowy ale sprzętowo słabszy od alca 

Nokia lumia - 530, 625, 630, 635 ... windows ... :)

Motorola moto E

Jest jeszcze myphone CUbe ale...

Ktoś jakieś doświadczenia z tymi telefonami ? może jakieś inne modele do 100 zł ?

Telefon będzie używany normalnie dzwonienie, sms/mms i zdjęcia. Do gier mam PC :)

Proszę o pomoc !! :)

pozdrawiam Bartek

Edytowane przez rodzik

Ja przechodziłem do Play dwa miechy temu i wybralem Myphone Cube. Jak dla mnie jedyną wada to malo pamięci na programy. Jeśli dużo instalujesz programikow to szybko zabraknie miejsca. A tak poza tym to wygląd i wygoda na przykład przeglądania Neta jest super. Duży wyświetlacz bardzo czuly dotyk. Po ostatniej aktualizacji poprawili głośność telefonu. Wygląda jak jakiś markowych telefon a nie sprzęt za 600zł.

Najszybsze, płynniejsze i mające najdłuższe wsparcie będą Lumie. 

Z pozostałych - niestety dolna półka Androida jest słaba - mamy niezbyt fajne telefony.

Lumia 625 / 630 / 635 ma też 8 GB Pamięci, a reszta tylko 4 GB.

Na twoim miejscu brał bym Lumię 635 - najwięcej pamięci 8GB, najszybszy procesor, najlepszy aparat i najdłuższe wsparcie.

• Popieram 1

Porównajmy "czyste" parametry :

L635 - 8GB Pamięci - Alcatel 4GB

Czas pracy : Lumia jest lepsza, nie duzo, ale jest.

Aparat - Lumia ma lepszy.

Procesor - identyczny : Snapdragon 400, 1.2GHz

Karty Pamięci : Alcatel do 32 GB -  a Lumia 635 do 128 GB

Wymiary i waga podobne.

Tak więc w "czystych" parametrach L635 jest lepsza. A "miękkie" cechy jak długie wsparcie, szybkośc i płynność działania, wymienne kolorowe obudowy - powodują, że Lumia 635 jest znaacznie lepszym wyborem.

Do tego ważne jest to, ze znacznie wolniej się starzeje - Lumia 520 z przed dwóch lat, kosztująca 400 zł - nadal jest pełnoprawnym smartfonem, szybkim, płynnym dostającym najnowszy soft. Tymczasem dwuletnie najtańsze telefony z Androidem są całkowicie porzucone i nikt ich nie poleca :)