Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak jak w temacie, szukam słuchawek za 400zł +/-. MOGĄ BYĆ UŻYWANE, może znajdę jakieś ciekawe w idealnym stanie z gwarancją.

Głównie słucham: Rocka, Metalu, Folk, Soundtracków z filmów/gier,a także metalu symfonicznego.

Myślałem o:

-Audio Technica ATH-M50

-AKG K550

-AKG K551 (w sumie nie wiem czym mogą się różnić te dwie wersje)

-Shure SRH440

Co byście mi polecili do tego rodzaju muzyki?

DAC'a wybiorę jakiś czas po zakupie słuchawek.

Ultrasone jak pisałem mi się zbytnio nie podobają, aczkolwiek sprawdzę je.

M50 raczej nie dostanę za 400zł używanych choć popytam się o to.

A jakie polecisz NOWE do 400zł?

BUMP, pytam także o nowe jeśli bym nie dostał M50-tek.

W nowym miesiącu mam zamiar kupić coś,a do tej pory chciałem na coś polować także, HALP ME ^^

Sam posiadam M50x, bo nie mogłem znaleźć M50 (może upolujesz dobre używki, ja chciałem nówki, więc dopłacałem :D). Są bardzo wygodne (w niektórych miejscach uwierają w okulary, ale to już minus tylko dla mnie, a można go łatwo zlikwidować poprzez inne ułożenie okularów lub soczewki, za którymi nie przepadam :P) i mobilne (nawet z 3-metrowym kręconym kablem, który jest bardzo uniwersalny). Ultrasony są mniej wygodne, a co do reszty się nie wypowiem, bo nie miałem okazji ich przymierzać bądź testować. Odnośnie Audio-Technici M50 jak i M50x mogę ci powiedzieć jedno: nad słuchawkami rozglądałem się przez 2 miesiące i pomimo 20 modeli, które w tym czasie typowałem żadne nie mogły ich pokonać. Ich charakterystyka bardzo mi pasuje i wiem, że był to najlepszy wybór (DLA MNIE :D). Teraz tylko porozglądać się po kartach dźwiękowych..., ale to już mój problem :).

Hunter, Avenged Sevenfold, Carrion, Kabanos, Strachy na Lachy, Exlibris, Soundgarden, T. Love, Happysad, Power of Trinity, Luxtorpeda, czyli ogólnie rock/metal :D

Ogólnie K550 to także dobry wybór, tylko, że ja szukałem słuchawek bardziej portable, a wychodząc w takich AKG byłoby ciekawie :P

I ogólnie odrzuciłem je ze względu na charakter (monitorowy). Ale kto wie może właśnie ich szukasz. Najlepiej pojedź gdzieś i je przetestuj :).