Degarus 1 Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Tak jak w temacie, szukam słuchawek za 400zł +/-. MOGĄ BYĆ UŻYWANE, może znajdę jakieś ciekawe w idealnym stanie z gwarancją. Głównie słucham: Rocka, Metalu, Folk, Soundtracków z filmów/gier,a także metalu symfonicznego. Myślałem o: -Audio Technica ATH-M50 -AKG K550 -AKG K551 (w sumie nie wiem czym mogą się różnić te dwie wersje) -Shure SRH440 Co byście mi polecili do tego rodzaju muzyki? DAC'a wybiorę jakiś czas po zakupie słuchawek. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 z tej list zdecydowanie ATH-M50 albo Ultrasone 580HFI.Obydwa modele grają V-ką, dobrym basem oraz detalicznością.Ultrasone ma przewagę w postaci tworzenia efektowniejszej przestrzenności, Cytuj Link to post Share on other sites
Degarus 1 Napisano 22 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Czekam na inne propozycję także. A czym się różnią te AKG? Te co podałeś wygładają dobrze aczkolwiek wydają sie strasznie małe. Co myślicie także o: DENON AD-H 1100 Nadająsię do tych gatunków? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 według mnie dwa podanej wyżej są lepszymi wyborami. Cytuj Link to post Share on other sites
Degarus 1 Napisano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Ultrasone jak pisałem mi się zbytnio nie podobają, aczkolwiek sprawdzę je. M50 raczej nie dostanę za 400zł używanych choć popytam się o to. A jakie polecisz NOWE do 400zł? BUMP, pytam także o nowe jeśli bym nie dostał M50-tek. W nowym miesiącu mam zamiar kupić coś,a do tej pory chciałem na coś polować także, HALP ME Cytuj Link to post Share on other sites
ooxoo 12 Napisano 30 Października 2014 Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Posiadam AKG K551 i polecam. Bas jest, czysty bardzo dobry dźwięk, wygodnie siedzą na głowie, nie z plastiku . Jest to moje zdanie Cytuj Link to post Share on other sites
Degarus 1 Napisano 31 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Podobno 550 i 551 nie różnią się wiele w dźwięku, aczkolwiek 550 wychodzi lepiej po recablu. Jeśli miałbym kupić używane to raczej już ustaliłem że M50x albo K550 Jak z "nowymi" za 400zł? Cytuj Link to post Share on other sites
batsos 3 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Sam posiadam M50x, bo nie mogłem znaleźć M50 (może upolujesz dobre używki, ja chciałem nówki, więc dopłacałem ). Są bardzo wygodne (w niektórych miejscach uwierają w okulary, ale to już minus tylko dla mnie, a można go łatwo zlikwidować poprzez inne ułożenie okularów lub soczewki, za którymi nie przepadam ) i mobilne (nawet z 3-metrowym kręconym kablem, który jest bardzo uniwersalny). Ultrasony są mniej wygodne, a co do reszty się nie wypowiem, bo nie miałem okazji ich przymierzać bądź testować. Odnośnie Audio-Technici M50 jak i M50x mogę ci powiedzieć jedno: nad słuchawkami rozglądałem się przez 2 miesiące i pomimo 20 modeli, które w tym czasie typowałem żadne nie mogły ich pokonać. Ich charakterystyka bardzo mi pasuje i wiem, że był to najlepszy wybór (DLA MNIE ). Teraz tylko porozglądać się po kartach dźwiękowych..., ale to już mój problem . Cytuj Link to post Share on other sites
Degarus 1 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 A jakiego typu muzyki słuchasz? Nadal zapytam o coś nowego w cenie 400zł gdybym nie dorwał m50-tek. Cytuj Link to post Share on other sites
batsos 3 Napisano 2 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Hunter, Avenged Sevenfold, Carrion, Kabanos, Strachy na Lachy, Exlibris, Soundgarden, T. Love, Happysad, Power of Trinity, Luxtorpeda, czyli ogólnie rock/metal Ogólnie K550 to także dobry wybór, tylko, że ja szukałem słuchawek bardziej portable, a wychodząc w takich AKG byłoby ciekawie I ogólnie odrzuciłem je ze względu na charakter (monitorowy). Ale kto wie może właśnie ich szukasz. Najlepiej pojedź gdzieś i je przetestuj . Cytuj Link to post Share on other sites
Degarus 1 Napisano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 No 550 nie wyglądają aż tak źle na głowie. W sumie jeszcze się zobaczy bo prędzej dostanę AKG niż Audio Technica ;-; te modele od AT są mało sprzedawane. PONAWIAM PYTANIE; NOWE SŁUCHAWKI DO 400ZŁ Cytuj Link to post Share on other sites
batsos 3 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Pytanie, które znacznie by ułatwiało: chcesz słuchawki otwarte, czy zamknięte (czyli muzyka w domu czy na zewnątrz)? A odnośnie k551, łap linka: http://olx.pl/oferta/akg-k551-CID99-ID7zHP3.html#875a67861d Cena do negocjacji, wystarczy, że poprosisz sprzedającego o wystawienie na allegro Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts