Krzysztof0430 0 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam mam prośbę odnośnie podkręcania procesora w Asus 1001 HA a mianowicie poszukuję nazwy clockgeneratora zastosowanego w moim netbooku bo szukałem na internecie i niestety nic nie znalazłem a co ciekawe w Everest pokazuje że jest płyta główna od 1005 HA a podkręcanie to wiem że trzeba wykonywać za pomocą clockgen. Liczę na waszą pomoc i pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_S 54 Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Jeżeli masz taką możliwość to otwórz dolną pokrywę i na płycie głównej poszukaj odpowiedniego układu scalonego. Jeżeli rozkręcenie wiąże się z utratą gwarancji - nie ma sensu. Tak ogólnie - nie widzę sensu podkręcania procesora w netbooku. Chłodzenie jest słabe i możliwe jest uszkodzenie CPU. Cytuj Link to post Share on other sites
Krzysztof0430 0 Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Obciążałem procesor programem OCCT i po 15 minutach obciążenia temperatura procesora to 50 stopni Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts