Szopek 0 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Witam Chciałbym wymienić pastę na karcie graficznej, szukałem w googlach i znalazłem informacje że ta karta posiada jakieś gąbeczki/ taśmy termo przewodzące. Jaką pastę polecacie na tą kartę, jakie te taśmy polecacie i czym najlepiej mogę wyczyścić rdzeń Karty? Bardzo proszę o szybką odpowiedź Cytuj Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Nie rozbieraj tylko przedmuchaj kompresorem i będzie dobre. Przy rozbieraniu rdzeń jeszcze uszkodzisz i będziesz żałował, a jak działa niema potrzeby. Myśl raczej o wymianie na wyższy model. Cytuj Link to post Share on other sites
marcin1630 21 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Pasty możesz użyć tej samej co na procesor, Arctic silver 5, mx-2 i inne. Rdzeń wyczyścisz szmatką z najlepiej alkoholem izopropylowym podobno najlepiej działa, ale i da się wyczyścić normalnym etylowym. Taśmę najlepiej taką samą jak miałeś zależy jaka grubość. Cytuj Link to post Share on other sites
Szopek 0 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Sam nie wiem jaka była Taśma termo przewodząca ;/ a najgorsze że nie wiem jak zabrać się do wymiany pasty i tych taśm na tej karcie ;c Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts