Wakabaya 8 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Posiadam aktualnie MOBO wymieniąną w tytule. Niedługo dojdzie GTX 970 a potem i7-4790K lub Broadwell. Chcę też kupić Dark Rock 3. Pytanie: Czy płyta mATX utrzyma to chłodzenie? Mobo jest przykręcona pionowo. Czy lepiej od razu kupić jakąś ATX? Jeśli tak, to proszę o coś gigusia z niebieskimi sekcjami na RAM 2133 Czekam na odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Nie widzę problemu by miała nie utrzymać tego chłodzenia, jeśli będzie przykręcona wszystkimi śrubkami na które posiada otwory. Jeśli chciałbyś nową płytę główną, a przy podkręcaniu tego i7 na pewno się przyda a do broadwella jest wymagana, to żeby działał ram szybszy niż 1600 i nowe intele to musisz kupić płytę z chipsetem póki co, tylko z97. Jedna z najtańszych i pasujących kolorystycznie to przykładowo MSI z97-g43, która ma radiatory czarno-niebieskie i 6-cio fazową sekcję zasilania. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Wakabaya 8 Napisano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) Do MSI nie jestem przekonany, już bardziej wolę uderzać w ASRocka. Jeszcze jedno pytanko. Czy moja obecna MOBO w ogóle zmieści ten schładzacz i czy nie będzie on wadził o RAM? Mam co prawda niskoprofilowe pamięci, ale wolę zapytać. Od roku jadę na intelowskim. Temperatury nie są wysokie, ale to dziadostwo strasznie hałasuje Edytowane 18 Października 2014 przez Wakabaya Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts