kubbak 10135 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Poszukuje nowego routera xDSL. Musi mieć porty LAN 1Gbps i obsługiwać sieć bezprzewodową Wireless N (300Mbps+). Miło by było gdyby WLAN był również 5GHz i/lub w wariancie AC ale to nie są już warunki odrzucające sprzęt. Inne dodatki w stylu USB są mi zbędne. Cena w jakiej chciałbym się zamknąć to ~300zł (im mniej tym lepiej oczywiście) oraz by był jak najmniejszy. Wstępnie znalazłem TP-Link Archer C5 (albo budżetowo WDR-3600) lub kompaktowego Asusa RT-N56U. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Mamy Ci pomóc obsłużyć wyszukiwarkę w allegro? Tam można zaznaczyć ceny i standardy. Cytuj Link to post Share on other sites
wujaszekcarlos 100 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Mamy Ci pomóc obsłużyć wyszukiwarkę w allegro? Tam można zaznaczyć ceny i standardy. Skoro nie masz nic do powiedzenia w temacie to po co robic śmietnik o_0 Z tego co mi wiadomo Asusa RT-N56U ma słaby zasięg po WiFi mimo przyzwoitych bebechów. Osobiście bym wybrał WDR-3600 ze względu na lebsze anteny i przyzwoitą redukcję szumów. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Byłem u kuzyna i niestety wszystkie poziome routery będzie ciężko zmieścić. Musi to być zatem model pionowy (montaż na ścianie niestety nie wchodzi w grę). W podobnej cenie jest jeszcze Asus N65U lub dokładając kilkadziesiąt złotych AC56U. W testach wypadają lepiej pod względem WiFi. @@cooger, w takim razie po co fora internetowe? Przecież allegro odpowie na wszystkie pytania. Polecam barana w ściane Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Na pewno nie po to żeby listowac modele routerów w danej cenie. Od tego są wyszukiwarki. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie wujaszekcarlos 100 Napisano 19 Października 2014 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 AC56U lepiej wypada większy zakres pracy jak i mocniejsze wifi tylko ten pochylony teł mnei martwi czy będzie praktyczny. http://www.oleole.pl/routery/asus-rt-ac56u.bhtml tutaj masz najtaniej ( skle firmy euro agd rtv ) robie zakupy i jest ok. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Janiaking 104 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 na moje oko to spokojnie ci wystarczy WDR3600 od tp-linka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2014 WDR-3600 jest poziomy (i za duży), zdecydowałem się na RT-AC56U od Asusa. Kuzyn z pewnością będzie zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts