MoonWalk 159 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Witam. Poszukują dobrej jakości słuchawek dousznych. Dotychczas używałem najpierw Philipsa SHE3501, a potem wymieniłem to na podobny model z wzmocnionym basem SHE3590. Jakością dźwięku słuchawki nie były takie najgorsze - miały nieco zryte wysokie tony, ale zwłaszcza drugi model niwelował to trochę basem i ogólnie grały dosyć czysto, przynajmniej w porównaniu do innych modeli z tej półki cenowej. Niestety jak większość tanich słuchawek są to po prostu jednorazówki. Jakość kabla, zrobionego ze splotu cieniutkich jak włos przewodów (jest mi ktoś w stanie powiedzieć fachową nazwę takiego splotu? - bo kiedyś gdzies czytałem, a nie mogę znaleźć tego teraz ;<) wystarcza średnio na pół roku. Jest tragiczna po prostu. A biorąc pod uwagę problemy, jakie firma robiła przy pierwszej reklamacji, kolejna pewnie będzie jeszcze bardziej uciążliwa, tym bardziej, że słuchawki zepsuły się po 7 miesiącach. Teraz poszukuję czegoś, co się nie zepsuje tak szybko. Czegoś z normalnym, najlepiej dwuprzewodowym kablem, grubym, z podwójną osłoną, nie wiem... Żeby było dobre i działało przy normalnym użytkowaniu. Z słuchawek takich korzystam przy słuchaniu muzyki z telefonu. Nie mam wielu wymagań, chciałbym tylko aby: * dobrze grały * były trwałe * bez żadnych dupereli, zwykłe, douszne * cena niby nie gra roli, bo jest to ważny sprzęt dla mnie... nie jestem też zorientowany w cenach i nie wiem ile taki już dobrej jakości sprzęt może kosztować... dajmy na to, że jestem w stanie wydać tak do 150zł, max 200 jeśli będzie naprawdę warto. Mam nadzieję, że nie rzuciłem teraz jakiej super śmiesznej kwoty. *Jeżeli będzie naprawdę warto i ktoś ma pewność, że mnie nie zawiodą, słuchawki mogą być nawet i droższe... Po prostu kupie sobie tymczasowo znowu jakieś jednorazówki, a na te co polecicie dozbieram i kupię zapewne... za pół roku Z góry dziękuję Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) pewno góra ci się nie podobała w 3590, dosyć specyficzna V, co kto lubi przy tej rozdzielczości i przy tej górze wprost z dokanałówki Proponuje soundmagic pl30 oraz nuforce ne-770x. , pierwsze za wokal , drugie za dobry bas. Edytowane 18 Października 2014 przez Beatrix Kiddo Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) pewno góra ci się nie podobała w 3590, dosyć specyficzna V, co kto lubi przy tej rozdzielczości i przy tej górze wprost z dokanałówki Proponuje soundmagic pl30 oraz nuforce ne-770x. , pierwsze za wokal , drugie za dobry bas. 3590 dla mnie są bardzo wygodne. Nie lubię np. tych jedna dłuższa/druga krótsza do oplatania z tyłu szyi xd). Najgorsza ich wada to jakość kabla. Z tych co podałeś bardziej w oko (albo w ucho ) wpadły mi te Nuforce... Problem w tym, że nigdzie nie mogłem znaleźć aktualnej oferty z tymi słuchawkami na necie... W sensie w żadnym z Polskich sklepów czy portali aukcyjnych. Edytowane 18 Października 2014 przez MoonWalk Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) no to ja już nie wiem, bo nigdzie nie mówiłem o wygodzie tylko o odczuciach słuchowych... bo co mnie obchodzi ich wygląd. Edytowane 18 Października 2014 przez Beatrix Kiddo Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) Cresyn c740s lub Vsonic VSD3 http://forum.mp3store.pl/topic/109471-nowe-modele-cresyna-c740s-i-c520s/ Edytowane 18 Października 2014 przez huckincharlie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Ja polecę Tobie taki sprzęt http://www.headbeat.pl/produkt/brainwavz-r1 Jedne z lepszych słuchawek jakie miałem w uszach Według mnie biją na głowę takie konstrukcje jak sennhiser cx 300 i creative ep.. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) Osobiście używam xiaomi piston v2. Jakość dźwięku jak dla mnie jest bardzo dobra, wykonania zresztą też. Mam je ok. 8 mies. i nadal całkiem dobrze się trzymają, zazwyczaj słuchawki padały mi po ok. 5mies. Pistony v2 z darmową wysyłką kupisz na ibuygou.com, kosztują ok. 60zł. Paczka dotarła do mnie w niecały tydzień. Kabel jest podobno pokryty kevlarem (nie jestem pewny, czy to rzeczywiście kevlar czy zwykły oplot). http://twojepc.pl/artykuly.php?id=Test-recenzja-Xiaomi-Piston-2-II Edytowane 18 Października 2014 przez filo301 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Najbardziej zależy mi właśnie na trwałości kabla i w sumie nie wiem która z Waszych propozycji będzie pod tym względem najlepsza? Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) Zawsze możesz je potem recablować Ja używam cresynów od roku i żadnego jeszcze problemu nie miałem z kablem. Vsonic mają taki plus że można odczepiać od nich kable i nie ma problemu z ewentualnym recablingiem. Edytowane 18 Października 2014 przez huckincharlie Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2014 A da się w razie czego dokupić taki odczepiany kabel, oryginalny czy nie? Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) Do vsoniców? Tak, można kupić oryginalny A cresyny są bardzo dobrze wykonane. Edytowane 18 Października 2014 przez huckincharlie Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) Tak, tylko tych vsonic nie widzę nigdzie możliwości kupienia. Większości propozycji nie mogę znaleźć do kupienia :C Najbardziej odpowiadają mi z Waszych propozycji jak na razie nuforce ne-770x, tylko również nie ma ich nigdzie do kupienia. A nie chcę ściągać ich nie wiadomo skąd, bo co zrobię, jak mi (odpukać) padną? Ponadto chyba nie wspomniałem o jednej ważnej rzeczy - równoległym wejściu jacka. W sensie prostym, nie tym skręcającym prostopadle. Nuforce odpowiadają mi swoja prostą budową i z tego co czytałem - dobrym wyciszeniem dźwięków z otoczenia. Nie byłoby czegoś podobnego w ofercie polskiego rynku? Chcę coś prostego i sprawdzonego i w sumie to tyle. Edit: Jest mi ktoś w stanie powiedzieć cos o modelu AKG K323XS? Edytowane 18 Października 2014 przez MoonWalk Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) ne770 to takie trochę tanie słuchaweczki, jakiś czas temu je widziałem mp3storze w warszawie za 75zł - kupowałem znajomemu słuchawki basowe (tak trochę dziwne, że samemu nie kupował.. ale to było na prezent) - postawiłem na NuForce Ne-700 (rev2).. słucha muzyki głównie rockowej i te słuchawki jak na pchełki wyjęte prosto z pudełka grały bardzo fajnie. Cenowo też bez tragedii. Jeśli jednak nie potrzeba aż tak dużo basu to bardzo uniwersalne będą Soundmagic e10 których używałem przez jakieś 2 tygodnie w zastępstwie do wysłanych na gwarancji nausznych i jak na słuchaweczki za 120zł grały wybitnie dobrze w całym zakresie (słowo wybitnie w przypadku tej ceny oczywiście). Edytowane 18 Października 2014 przez Vieworld Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) Niestety kabel nie wygląda w tych słuchawkach dla mnie zbyt pewnie. Zresztą w tych co sam podałem też nie ;< Szukam teraz po różnych markach po ceneo i sprawdzam na necie. Może coś wynajdę. Edytowane 18 Października 2014 przez MoonWalk Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) ne700 mają mocny kabelek ale wolałbym i tak ten uzyty np w Brainach M1 - przy okazji: bardzo dobre słuchawki, totalnie o nich zapomniałem wspomnieć stąd też podlinkowałem recenzję. Edytowane 18 Października 2014 przez Vieworld 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) Hmmm. Nie głupie! I w przystępnej cenie Chyba mój faworyt jak na razie... Chociaż zastanawiałem się jeszcze nad jedną opcją. SŁUCHAWKI BEZPRZEWODOWE To rozwiązanie wyeliminowałoby problem z kablem, pytanie brzmi - czy będą działały np. z telefonem, który jest w kieszeni? Jak wygląda w ogóle zasada działania takich słuchawek? Wpina się jakiś mikroodbiornik do jacka czy po prostu przez bluetooth wykrywa je czy jak? Wybaczcie głupie pytanie, ale nie wiem Edit: Przepraszam, że Wam truję, ale jest to dla mnie naprawdę priorytetowa sprawa. Ja nie funkcjonuję bez słuchawek ;d Znalazłem jeszcze coś takiego i w tych słuchawkach również pozytywne wrażenie zrobił na mnie kabel, nie wiem tylko jak by było z jakością dźwięku: KLIK Edytowane 18 Października 2014 przez MoonWalk Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 Zauważ r1 są dwudrożne - masz dwa przetworniki - grają naprawde świetnie i mają bogate wyposarzenie + rok gwarancji. Jedne z najlepszych słuchawek w tej cenie. A niestety mają kątowego jack'a. Mnie rozwaliły przy testowaniu słuchawek miałem 4 zestawy testowe ten sprzedawca dał mi jako ostatni ( znajomy ) i wiedział co wybiorę powiedział dali mi na spróbowanie każdy model ale i tak wybierzesz ostatni. no i wybrałem Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2014 (edytowane) Lubię dobrą jakość dźwięku, ale taka jak miały she3590 jest dla mnie w zupełności wystarczająca. Nie potrzebuję słuchawek do pracy, bo (jeszcze) nie zajmuję się profesjonalnie muzyką Teraz najważniejsza jest dla mnie wytrzymałość. Rok gwarancji niestety nie powala, szczególnie przy dwóch latach możliwości reklamacji z ustawy... Mam kilka faworytów, ale w sumie nie wiem co wybrać. EDIT: Więc... Mimo Waszych sugestii, które dokładnie analizowałem (naprawdę, wszystkie brałem pod uwagę) doszedłem do wniosku, że albo kupię bezprzewodowe jakieś, albo znalazłem takie rozwiązanie: Skullcandy Ink'd 2 Paul Frank. Boję sie tylko o jakość ich grania. W takim wypadku kupiłbym je sobie w Saturnie (nienawidzę tego sklepu, ale ->) i wykupił dodatkowe ubezpieczenie za 30zł na 3 lata i nie byłoby mowy o nieuwzględnieniu ewentualnej gwarancji w takiej sytuacji. Edytowane 19 Października 2014 przez MoonWalk Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Niech Cie Bóg strzeże przed skullcandy... Przecież propunujemy Ci coś 100 razy lepszego. Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 to tak jak pytać o samochód używany 5letni do 50.000zł a ostatecznie postawić na Civica za 15.000zł... Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2014 (edytowane) Wybaczcie, ale czuję się troszkę skołowany po prostu ;( Większość Waszych propozycji jest niestety albo niedostępna w Polsce, albo kabelek wygląda jeszcze bardziej licho niż w przypadku SHE3590. Jedynie te Brainwavs M1 jakoś tam jeszcze mogły by być, nawet mimo tego kątowego wejścia jack. Może mój budżet jest za mały, żeby spełnic takie oczekiwania? Albo warto np. dozbierać do jakichś dobrych bezprzewodowych faktycznie? Bo ten kabel jest dla mnie priorytetową sprawą, tak jak pisałem... Edit: A jeszcze znalazłem coś takiego marki Jlab KLIK Tylko w sumie ten kabel tez wygląda tak średnio, ale zastanawiam się czy drewniane wykończenie ma jakiś wpływ na dźwięk? Edit 2: Jeszcze sobie wynalazłem... AKG Q350/K350?. Podwójny kabel, dobre recenzje.Duża dostępność w Polsce. Chociaż z kolei czytałem ,ze jakość materiałów użytych w tym modelu nie jest najlepsza ze względu na ograniczenie masy... Niech to dunder świśnie xd Edytowane 20 Października 2014 przez MoonWalk Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Popatrzyłeś na Cresyn c740s, o których pisałem? Nie zawiedziesz się. Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXll 178 Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 drewno - zapewne echo jak w lesie... Ja już nie mam pytań skullcandy... Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Tak patrzyłem. I w sumie też mogłyby być. Chociaż wolałbym prostszą budowę słuchawki. I uwzględniam je jako taki ewentualny model, bo kosztują 180zł. Bylem dzisiaj w mp3store w Krk i chyba zdecyduje sie na Brainwaves M1,. Testowalem te Soundmagic e10 ale to dla mnie jakas porazka jesli chodzi o wysokie tony. Myslalem tez nad tymi akg ale nie wiem jak graja a musialbym je przez neta zamawiac chyba wole kupic w stacjonarnym sklepie... Cytuj Link to post Share on other sites
huckinCharlie 823 Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 (edytowane) Właśnie dobrze że odwiedziłeś mp3store. NIe mieli tych cresynów? Tak nawiasem cresyny c740s mają przetworniki armaturowe, które są stosowane w słuchawkach z wyżej półki. Tak w ogóle to do czego będziesz je podłączał? I do jakiej muzyki? Brainwavzy M1 też są fajnie brzmią, choć mni np. przeszkadzało wykonanie gorsze od cresynów. Edytowane 20 Października 2014 przez huckincharlie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts