kowdipapo 42 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Bartek, weź aparat od siorki, ustaw ISO jak najnizej (100 albo nizej), czas naświetlania, czy jak to sie nazywa, jak nie masz dobrego swiatla to ustaw wiekszy (może z 0.5s, moze wiecej nawet, dostosuj tak zeby bylo odpowiednio), postaw aparat na statywie/ksiazkach/czymkolwiek i ustaw samowyzwalacz na okolo 2 sekundy i wstaw wtedy zdjecia Nie znam sie, ale chyba fajniej by bylo jakby glębia ostrosci byla wieksza, zeby wyostrzylo tez te oploty na ostatnich fotkach. Ale to juz Diany pytaj co i jak, ona zna sie na tym Aha, jak robisz zdjecia przy świetle z zarówek, bo w końcu szybko sie sciemnia, to ustaw w aparacie balans bieli nie na auto, a na zarowki (światlo zółte), jakby co, no chyba, ze masz żarówki inne, nie świecące zółtym światłem Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 @GreQ: Nie chce wody, "olać" to! @kowdipapo: Nie chce mi się tym bawić. Nie znam się na fotografii, a jak poproszę siostrę, to robi jedno zdjęcie pół godziny. Takie poglądowe aby było widać Jak kiedyś może wsadzę więcej Wing Boostów, to postaram się o bardziej PRO sesję Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Przeciez nie ma co sie zastanawiac nad takim foto, wsio opisalem w poprzednim poscie leniu jeden Dawaj fotki bo wyglada super Edit: I uczesz 24pin, ładniej bedzie wygladalo równo uczesane Edit2: A czujnik temp. wsadz pomiedzy te wieksze blaszki, tam gdzie jest ta blaszka ASRock Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Panowie, taki lekki offtop zrobie, pozwolcie ze zapytam. Zawsze mnie intrygowalo gdzie umieszcza sie czujnik CPU? Niektorzy przy "zatrzasku" umieszczaja, albo nawet pod nim, jak wy sobie z tym radzicie? Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Taki czujnik jak ja mam, i jak ma Bartek (te z cooling.pl) są za grube, zeby dawac pod radiator. Probowalem nawet, ale rozwalilem jeden taki Mozna sprobowacby zahaczyc nim miedzy radiatorem a prockiem elementem oslony czujnika, bo jest cienka, ale nie wiem czy daloby rade. W wypadku czujnika na mobo mam wsadzony po prostu w radiator i tyle. Bartek widze, ze tak samo ma na mobasie (na przedostatnim foto Bartka masz opleciony kabelek idacy do radiatora ). Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 W ogóle tego nie podłączałem (raz na próbę). Czujnik jest w procku i programem mogę sobie sprawdzić. Zewnętrzny i tak nie będzie dokładny, bo nie przylega do ihs, a do heatpipe'a, coolera, czy stopki. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Nie da się ich uczesać, już pisałem wiele razy Czujnik wsadziłem tam, bo łatwo było go tam unieruchomić, pod blaszką wypadał. Poza tym - niedługo stamtąd ona wyleci i tak Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Parę nowości Okazyjnie zmieniłem dwa podzespoły, dla większości pewnie i najważniejsze 1) http://eu2.sapphiretech.com/gm/images/product/gallery/0321/321_20100223_8112.JPG HD5850 Toxic. http://www.sapphiretech.com/presentatio ... 01&pid=321 Trafiła się okazja, więc skorzystałem. Niewiele musiałem dopłacić po sprzedaży 4890, +150zł. Jak widać, kolorystycznie się komponuje. 2) Phenoma 965 zmieniłem na 955, ale C3 Lepsze OC, mniejszy pobór, mniejsze temperatury. Jeszcze gwarancja, której nie miałem i chłodzenie. I jeszcze 20zł na tej zamianie zarobiłem Zdjęcia zrobię jakoś w weekend, aparat już na chodzie Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Więc to Ty kupiłeś 5850 toxic za ok. 650zł? Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Tak, za 640 zł. Pełen zestaw, karta nawet za bardzo kurzu nie miała, do tego gwarancja 1,5 roku Cytuj Link to post Share on other sites
Quatrox 0 Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Phenoma 965 zmieniłem na 955, ale C3 Lepsze OC, mniejszy pobór, mniejsze temperatury. C3 w 955 nie zmniejsza poboru energii. Zmniejsza, ale w 945 :ciekawy: Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Zmniejszony względem 965 C2. Ale pewnie względem 955 C2 też trochę. TDP nie mówisz wszystkiego Cytuj Link to post Share on other sites
Quatrox 0 Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Chyba że tak.. Zapodaj jakieś foty zestawu, bo tak "na sucho" to wiesz... Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 A gdzieś pisałem, że ta karta by Ci do zestawu pasowała. Cytuj Link to post Share on other sites
master25051992 7 Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Saiya-Jin w najpiękniejszych kartach graficznych Czekam na foty Ja powoli składam podobny zestaw kolorystyczny Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Powiem Wam szczerze - kupno tej grafiki nie było pod kolor. Tzn. to też był czynnik decydujący, ale po prostu zobaczyłem taką okazję, więc nawet jakby to było coś czerwonego, to chyba bym się zdecydował No ale tak się trafiło, że akurat to była karta, która chyba najbardziej by pasowała do tego zestawu Rest assured - zdjęcia będą dzisiaj Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 No to dobrze że będą bo ciekawy jestem jak to teraz wygląda Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Jeszcze nie ogarniam swojego kompaktu, ale jako tako widać http://img375.imageshack.us/img375/1696/s5002724.jpg http://img210.imageshack.us/img210/8233/s5002735.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Powtorze sie: ustaw ISO jak najnizej (100 albo nizej), czas naświetlania, czy jak to sie nazywa, jak nie masz dobrego swiatla to ustaw wiekszy (może z 0.5s, moze wiecej nawet, dostosuj tak zeby bylo odpowiednio), postaw aparat na statywie/ksiazkach/czymkolwiek i ustaw samowyzwalacz na okolo 2 sekundy i wstaw wtedy zdjecia. Aha, jak robisz zdjecia przy świetle z zarówek, bo w końcu szybko sie sciemnia, to ustaw w aparacie balans bieli nie na auto, a na zarowki (światlo zółte), jakby co, no chyba, ze masz żarówki inne, nie świecące zółtym światłem. No i nie uzywaj lampy blyskowej Grafa sie super komponuje z reszta kompa DO WANT! http://ajko.home.pl/ajko/sm.gif Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Było tak robione Drugie zdjęcie miało niskie ISO, a naświetlanie ze 3 sekundy Światło było ustawione na żarówkę. Lampy nie używałem. Aparat stał na stołku, 2 sekundy wyzwalacza i jazda Grzebałem bardziej w profilu ręcznym, więc już na auto nic nie jest. W końcu ten kompakt ma z 5 lat, a nawet wtedy kosztował 400zł. Komp stoi w takim miejscu, że jest słabo oświetlony. Jak będzie okazja jak będzie jaśniej, to go wystawię na biurko i postrzelam takie wypasione. Te to na szybko, poglądowe, żeby być słownym Jeszcze jeden Wing Boost na tył obudowy i można będzie powiedzieć, że dzieło ukończone Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Drugie tak, ale pierwsze cos slabo Po ile najtaniej wyłapałeś te wing boosty? Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Bo pierwsze, to było dosłownie pierwsze. Takie całości, reszta to już z bliska. Ale ok, nvm. Najtaniej za 65zł jakoś Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 torture twój komp to kozak .wszystko elegancko dobrane no i te zarąbiście poukładane kable Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Dzięki, starałem się Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Zawsze mówiłem że ten człowiek ma łeb na karku nie od parady Świetnie Ci to wszystko wyszło Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts