Skocz do zawartości

Migracja na CM690II - black/blue/white

Recommended Posts

Bartek, weź aparat od siorki, ustaw ISO jak najnizej (100 albo nizej), czas naświetlania, czy jak to sie nazywa, jak nie masz dobrego swiatla to ustaw wiekszy (może z 0.5s, moze wiecej nawet, dostosuj tak zeby bylo odpowiednio), postaw aparat na statywie/ksiazkach/czymkolwiek i ustaw samowyzwalacz na okolo 2 sekundy i wstaw wtedy zdjecia :)

Nie znam sie, ale chyba fajniej by bylo jakby glębia ostrosci byla wieksza, zeby wyostrzylo tez te oploty na ostatnich fotkach. Ale to juz Diany pytaj co i jak, ona zna sie na tym :[

Aha, jak robisz zdjecia przy świetle z zarówek, bo w końcu szybko sie sciemnia, to ustaw w aparacie balans bieli nie na auto, a na zarowki (światlo zółte), jakby co, no chyba, ze masz żarówki inne, nie świecące zółtym światłem :P

@GreQ: Nie chce wody, "olać" to! :[

@kowdipapo: Nie chce mi się tym bawić. Nie znam się na fotografii, a jak poproszę siostrę, to robi jedno zdjęcie pół godziny. Takie poglądowe aby było widać :P Jak kiedyś może wsadzę więcej Wing Boostów, to postaram się o bardziej PRO sesję :)

Przeciez nie ma co sie zastanawiac nad takim foto, wsio opisalem w poprzednim poscie leniu jeden :) Dawaj fotki bo wyglada super :[

Edit:

I uczesz 24pin, ładniej bedzie wygladalo równo uczesane :P

Edit2:

A czujnik temp. wsadz pomiedzy te wieksze blaszki, tam gdzie jest ta blaszka ASRock :P

Taki czujnik jak ja mam, i jak ma Bartek (te z cooling.pl) są za grube, zeby dawac pod radiator. Probowalem nawet, ale rozwalilem jeden taki :[ Mozna sprobowacby zahaczyc nim miedzy radiatorem a prockiem elementem oslony czujnika, bo jest cienka, ale nie wiem czy daloby rade.

W wypadku czujnika na mobo mam wsadzony po prostu w radiator i tyle. Bartek widze, ze tak samo ma na mobasie (na przedostatnim foto Bartka masz opleciony kabelek idacy do radiatora :) ).

• 3 tygodnie później...

Parę nowości ;) Okazyjnie zmieniłem dwa podzespoły, dla większości pewnie i najważniejsze :)

1) http://eu2.sapphiretech.com/gm/images/product/gallery/0321/321_20100223_8112.JPG

HD5850 Toxic. http://www.sapphiretech.com/presentatio ... 01&pid=321 Trafiła się okazja, więc skorzystałem. Niewiele musiałem dopłacić po sprzedaży 4890, +150zł. Jak widać, kolorystycznie się komponuje.

2) Phenoma 965 zmieniłem na 955, ale C3 :) Lepsze OC, mniejszy pobór, mniejsze temperatury. Jeszcze gwarancja, której nie miałem i chłodzenie. I jeszcze 20zł na tej zamianie zarobiłem ;)

Zdjęcia zrobię jakoś w weekend, aparat już na chodzie :o

Powiem Wam szczerze - kupno tej grafiki nie było pod kolor. Tzn. to też był czynnik decydujący, ale po prostu zobaczyłem taką okazję, więc nawet jakby to było coś czerwonego, to chyba bym się zdecydował ;) No ale tak się trafiło, że akurat to była karta, która chyba najbardziej by pasowała do tego zestawu ;)

Rest assured - zdjęcia będą dzisiaj :)

Powtorze sie:

ustaw ISO jak najnizej (100 albo nizej), czas naświetlania, czy jak to sie nazywa, jak nie masz dobrego swiatla to ustaw wiekszy (może z 0.5s, moze wiecej nawet, dostosuj tak zeby bylo odpowiednio), postaw aparat na statywie/ksiazkach/czymkolwiek i ustaw samowyzwalacz na okolo 2 sekundy i wstaw wtedy zdjecia.

Aha, jak robisz zdjecia przy świetle z zarówek, bo w końcu szybko sie sciemnia, to ustaw w aparacie balans bieli nie na auto, a na zarowki (światlo zółte), jakby co, no chyba, ze masz żarówki inne, nie świecące zółtym światłem. :)

No i nie uzywaj lampy blyskowej :D

Grafa sie super komponuje z reszta kompa :) DO WANT! http://ajko.home.pl/ajko/sm.gif

Było tak robione :P Drugie zdjęcie miało niskie ISO, a naświetlanie ze 3 sekundy :D Światło było ustawione na żarówkę. Lampy nie używałem. Aparat stał na stołku, 2 sekundy wyzwalacza i jazda :) Grzebałem bardziej w profilu ręcznym, więc już na auto nic nie jest. W końcu ten kompakt ma z 5 lat, a nawet wtedy kosztował 400zł. Komp stoi w takim miejscu, że jest słabo oświetlony. Jak będzie okazja jak będzie jaśniej, to go wystawię na biurko i postrzelam takie wypasione. Te to na szybko, poglądowe, żeby być słownym :)

Jeszcze jeden Wing Boost na tył obudowy i można będzie powiedzieć, że dzieło ukończone :P