Skocz do zawartości

Nowy tel okolo 2000zł

Recommended Posts

Witam! Przyszedł czas na zmiane telefonu. Ostatnio doradziliście mi lumie 920 z której byłem całkiem zadowolony, ale niestety upadła i pękł mi ekran. Z windows phone rezygnuję. Chcę mieć wiekszą możliwość personalizacji i swoją drogą kafelki mi się znudziły. Mój budżet wynosi około 2000 zł. Chciałbym, żeby bateria starczała na dlużej niż w lumii 920 ponieważ pracuje po 12h+ i niestety nokia nie dawała rady. Ekran powyżej 4,5 cala, gram rzadko, telefon bedzie służył głównie do przeglądania stron, gps, komunikatorów. Najlepiej żeby był też dość wytrzymaly. Smarthona chę zakupić nowego.

Najbardziej w oko wpadła mi chyba sony xperia z2, ale chcę się was jeszcze doradzić.  Z góry dziękuje za opinie.

Pomijając ewentualne problemy z gwarancją wydaje mi się że OnePlus One to najfajniejsze rozwiązanie. Poza chyba najlepszymi parametrami otrzymujesz poczucie elitarności. Podobnie sprawa ma się z Xiaomi Mi4. 

Jeśli chcesz coś z flagowców to ja bym się trzymał z daleka plastikowych Samsungów. Może LG G3?

Muszę przyznać, że telefony robią wrażenie. Na flagowcach od samsunga, htc i sony jakoś szczególnie mi nie zależy. Lg g3 też mi się podoba. Ważna dla mnie jest też płynność. Czy w lg g3 dalej występują spowolnienia?

Obejrzałem i przeczytałem recenzje tych telefonów. Pytanie czy ktoś z użtykowników forum posiada Oneplus one albo Xiaomi? Chodzi mi przede wszystkim o gwarancje.

Ja bym jeszcze zastanowił się mając takie fundusze nad Samsungiem Galaxy S5:

http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/9619158

Ewentualnie bardzo dobre parametry oferuje Nokia 1520:

http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/8506562

Tylko, że jest to już większy telefon - 6 cali ekran. Niemniej parametry są naprawdę dobre. 

Brałem pod uwagę galaxy s5, ale nie odpowiada mi jakość materiałów w tej cenie. Wiem, że lumia ma świetną jakość wykonania i bardzo dobre parametry, ale niestety zbyt ubogi system. Najlepszą opcja chyba będzie Oneplus one, chociaż przeglądając internet wpadła mi w oko mi jeszcze xperia z3.

Gdybyś zastanawiał się nad wyborem Z3/Z2 to zwróć uwagę na cene, bo jeśli różnica jest duża to nie ma powodu dopłacać do droższego modelu, który tak naprawdę niewiele się różni od poprzednika.

LG G3 nadal cierpi na problemy z przegrzewaniem i spowalnianiem pracy pod obciążaniem.

OnePlus One jak i Xiaomi nie są oficjalnie wspierane w naszym kraju, więc decydując się na zakup musisz się z tym liczyć. Można oczywiście znaleźć aukcje, na których polskie firmy zajmujące się dystrybucją udzielają rocznej gwarancji na produkt i naprawiają go w razie uszkodzenia w kraju, ale nie masz pewności co do jakości wykonanej usługi. 

Może Galaxy Note 3, jeżeli nie ten sprzęt to pozostaje coś od Sony, chociaż w pierwszym kwartale przyszłego roku cena Note'a 4 powinna oscylować w granicach 2 tyś. , a to kwota bardzo kusząca zważywszy na to jak dobry jest to smartfon (przy tym spełniający twoje wymagania - wytrzymały, ukierunkowany na zaawansowaną personalizację).

Edytowane przez Antiax