verona 0 Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 (edytowane) Witam. Niedługo mam zamiar złożyć PC, i postanowiłem założyć ten temat by poznać opinie i propozycje innych użytkowników. Przeznaczenie: grafika, programowanie, internet oraz gry czyli w sumie wszystko Monitor: - koniecznie 4k (rozdzielczość która zagwarantuje mi ogromną przestrzeń roboczą do pracy), matryca IPS. Mam na oku DELL UP2414Q, cena ok 4tys więc zostaje 9tys na resztę. GPU: wstępnie myślę o gtx 980 lub 970, nie wiem jeszcze od kogo. A może SLI? CPU: jestem otwarty na sugestie, Intel. Obudowa: ? Klawiatura i mysz: ? RAM: minimum 16GB DDR3 o wysokim takowaniu (DDR4 chyba jeszcze nie opłacalny) SSD: minimum 256GB HDD: zbędny, opcjonalnie MOBO: ? Napęd DVD/BD: zbędny, opcjonalnie Chłodzenie: większość, a najlepiej całość pasywna/wodna. Cisza, kultura pracy jest dla mnie bardzo ważna. Każdy kolejny wiatraczek będzie dużym minusem dla całego zestawu. Zainstalowany będzie Windows 7. To chyba wszystko. Jestem otwarty na sugestie. Edytowane 16 Października 2014 przez verona Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts