Woldar 1 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Witam, około 2 miesiące temu kupiłem nową kartę graficzną ASUS R9 290X DirectCU II . Nie było z nią problemów aż do teraz, zaczął terkotać jeden z wentylatorów. Powinienem próbować ją naprawić ,czy może odsyłać kartę do serwisu? Po za tym nie dostałem karty gwarancyjnej od esc.pl, mam tylko fakturę. Cytuj Link to post Share on other sites
Lord_Krecitsqa 1365 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 U mnie terkotał jeden z wentylatorów bo kabelek SATA dotykał wiatraczka. Przypadkiem u Ciebie nie ma tak samo ?? Poprawiłem i jest OK. Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Raczej na serwis. Chyba że zarosła kurzem. Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 do reklamacji nie potrzebujesz karty gwarancyjnej. wystarczy faktura (czasami nawet i tej nie chca, bo patrza na nr seryjny). jezeli terkocze, mozesz spokojnie reklamowac. watpie zebys sam naprawil Cytuj Link to post Share on other sites
Woldar 1 Napisano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Ale czekanie na ich naprawę raczej mi nie sprzyja bo nie posiadam zamiennika. Jeżeli spróbowałbym rozebrać ten wentylator i go wyczyścić/nasmarować to straciłbym gwarancję? Cytuj Link to post Share on other sites
bialyboski 5351 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 (edytowane) jak cos Ci sie nie uda to bankowo Edytowane 14 Października 2014 przez bialyboski Cytuj Link to post Share on other sites
Woldar 1 Napisano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2014 (edytowane) No dobrze więc pozostaje mi serwis. Na jaki adres powinienem odsyłać kartę i kto zapłaci za kuriera? Już wiem gdzie Edytowane 14 Października 2014 przez Woldar Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Teoretycznie straciłbyś, praktycznie to zależy od twoich zdolności manualnych Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts